Google duyurdu: Apple ve Android akıllı telefonlar saldırıya uğradı

TAKİP ET

Google son dakika açıklaması yaparak Kazakistan ve İtalya'da Apple ve Android akıllı telefonların saldırıya uğradığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre akıllı telefonlara casus yazılım yüklendi.

Reklam
Reklam

Google tarafından yayınlanan rapora görev Avrupa kolluk kuvvetlerinin müşterisi olduğu öne sürülen Milano merkezli bir şirket hedeflenen cihazların Özel mesajlarını ve bağlantılarını izlemek için yeni araçlar geliştirdi. Söz konusu aracın casus yazılım olduğu ve bilgisayar korsanlığı araçlarının yayılmasını sağladığı ifade edildi. Ayrıca Google'dan yapılan açıklamada bu satıcıların casus yazılımları hükümetlere sattığı da belirtildi.
 

Apple dan saldırı açıklaması

Google tarafından yayınlanan rapor sonrasında İtalya ve Kazakistan hükümetlerinden herhangi bir açıklama yapılmadı. Fakat Apple söz konusu şirketin bilgisayar korsanlığı yapması ile ilgili bilinen tüm hesapları ve sertifikalarını iptal ettiğini duyurdu. İddiaların hedefindeki şirket ise ürün ve hizmetlerinin Avrupa kurallarına uygun olduğunu öne sürerken kolluk kuvvetlerinin suçları araştırmasına yardım ettiğini söylüyor.
 

Web sitesinde yasal olduğu belirtiliyor

RCS Lab isimli şirketin resmi internet sitesi ziyaret edildiğinde ise ses, veri toplama ve izleme sistemleri dahil olmak üzere yasal dinleme teknolojileri ve hizmetleri ürettikleri belirtiliyor.

Google araştırmacıları ise şirketin yabancı hükümetlerin telefonlara ve bilgisayarlara sızması için benzer şekilde bir gözetim yazılımı oluşturan tartışmalı İtalyan casus firmasına çalıştığını iddia ediyor. Hacking Team İsimli ünlü casus firması 2015 yılında çok sayıda dahili belgenin ifşa edilmesine yol açan büyük bir hack olayından sonra kapatılmıştı.