Google Play Store indir - Google Play Store uygulama satın alma, ücretsiz APK indir

TAKİP ET

Google Play Store nasıl indirilir? Google Play Store uygulama satın alma ve güncelleme nasıl yapılır? gibi sorular merak ediliyor. Bu kapsamda haberimizde yer alan adımları uygulayarak Play Store'un son sürümünü mobil cihazınıza hızlıca indirip kullanabilirsiniz. Play Store'u ücretsiz olarak indirmek ve dilediğiniz uygulamaya sahip olmak için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Milyonlarca kişinin kullandığı Play Store'un nasıl indirildiği, uygulamaların nasıl güncellendiği ve nasıl satın alındığı merak ediliyor. Milyonlarca kişinin kullandığı Android cihazların vazgeçilmezi olan Play Store'u kısa sürede mobil cihanıza indirebilirsiniz. Binlerce uygulamanın yer aldığı Play Store'un yeni sürümünü nasıl indirebileceğinizi merak ediyorsanız haberimizi inceleyerek ayrıntılara ulaşabilirsiniz...

Google Play Store APK indirmek istiyorsanız; https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-play-store/adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Google Play Store nasıl kullanır?

Google Play'de bulunan uygulamaları cihazınıza yüklemek istiyorsanız Gmail hesap bilgileriniz ile Play Store'a giriş yapmanız gerekmektedir. Hesabınızla giriş yaptıktan sonra Google Play'ın arama bölümüne uygulamanın adını yazıp aratarak istediğiniz oyuna ya da uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Burada beğendiğiniz ya da hoşlanmadığınız uygulamalar için oy verebilir aynı zamanda yorum yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar ve puanlamalar diğer kullanıcılara yardımcı olması bakımından önemlidir. Örneğin daha önceden İngilizce Türkçe çeviri uygulaması indirmemiş birisi onlarca uygulama arasından birini seçmek istediğinde yapılan yorumlara ve puanlamalara dikkat ederek uygulamayı indiriyor. Android cihaz kullanan herkes Play Store hesabı oluşturduktan sonra buradaki uygulamalara, oyun ve programlara kolaylıkla ulaşabilir.

Google Play Store indirmek istiyorsanız: https://play.google.com/store adresine tıklayarak indirebilirsiniz.

Goog Play Store indirme ve hesap işlemleri

İnternet bağlantınız varsa Play Store üzerinden birçok içerik indirebilirsiniz. Bu içeriklerden bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak indirilebilir.

Yüklediğimiz içerikler türüne göre Google Play Kitaplar'da, Oyunlar'da, Filmler ve TV gibi yerlerde görülebilir.

Satın alma ve yükleme

Google Play Store'dan faydalanmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken; Play Store indireceğiniz cihaza Google hesabı eklemek. Ardından Google Play'e giderek bir öge seçin ve Yükle seçeneğine tıklayın. Burada indireceğiniz uygulamanın ücretli olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Bunun için indirmeden önce ögenin fiyatına dokunarak görebilirsiniz. Sonrasında ekranda gösterilen talimatları yapın.

Ücretli içerikler: Ödeme yöntemini seçmek ya da düzenlemek için Aşağı oku Down kullanın.

İlk defa satın alma işlemi gerçekleştirecekseniz Google Cüzdan hesabı oluşturmalısınız.

Google Play'de bir içerik satın alırken şunlara dikkat etmeniz gerekmektedir:

Google Hesaplar kısmından ayarları değiştirerek Google Play'i ziyaret ettiğinizde görüntülenecek dili değiştirebilirsiniz.

Uygulamalar Android cihazlar içindir, bilgisayarda çalışmaz.

Bazı içerikler her cihazda kullanılmayabilir.

Android TV'de oyun satın alıp indiriyorsanız bazı oyunların kumandası gerekli olabilir. Bunlar Oyun Kumandası başlığı altında yer almaktadır.

Cihazınıza hesap ekleme

Bir ürünü indirip satın almak için cihazınıza Google Hesabı eklemelisiniz.

Hesabınız Google tarafından barındırılan bir alan adındaki Gmail adresiniz ya da kullanıcı adınız olabilir. Cihaza birden fazla hesap ekleyenbilirsiniz.

Cihazınıza hesap eklemek için:

Cihazın ana ayarlar kısmına girip "hesaplar" bölümünün altında Hesap Ekle seçeneğine tıklayıp, Google'ı seçin.

Mevcut hesabınız varsa mevcut hesap seçeneğini ya da yeni hesap oluşturma seçeneğini seçin.

Hesabı eklemek için talimatları uygulayın ve daha sonra Google Play'de ürün satın almak için wallet.google.com adresinden hesabınızda oturum açıp Google Cüzdan'ı hesabınıza ekleyin.

İpucu: Yanlışlıkla yapılan satın alma işlemlerinin olmasını engellemek için şifre korumasını kullanın.

Play Store'u indirmek için telefonun arama motoruna Google Play Store yazmanız yeterlidir. Play Store'dan en güncel içeriklere ulaşabilirsiniz. Facebook, Instagram, oyunlar ve daha fazla uygulamayı buradan indirip kullanabilirsiniz. Bu uygulamarı kullanırken herhangi bir ücret ödemezsiniz. Uygulamaları kullanmak için sadece internetin olması gerekmektedir.

Google Play ile telefonda ihtiyaç duyduğunuz içeriklere rahatça ulaşabilirsiniz. Ücretli içeriklerde ise kredi kartınızı Google Play store hesabınızdan tamamlayabilir hemen satın alabilir ve yüklemeyi tamamlayabilirsiniz.

Aynı hesap ile farklı cihazlardan giriş yapabilirsiniz. Böylece uygulamarın hangi cihazlarla uyumlu olup olmadığını da görebilirsiniz. Bir diğer özellik ise indirdiğiniz her içerik, oyun ya da uygulama verilerini Google Play Store hesabınız ile yedekleyebilirsiniz. Cihazının başına bir şey geldiğinde tüm verileri yedeklemeler sayesinde geri yükleyebilirsiniz: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=tr

Google Play APK indirme ve güncelleme işlemleri:

1- Play Store'un en güncel sürümünü indirin.

2- İndirdiğiniz apk uzantılı dosyayı telefon hafızasına atın. Dahili depolama ya da microSD kart olması fark etmez (APK dosyasını attığınız klasörü bilmeniz yeterli).

3- Yüklemeden önce telefonunuzda "Ayarlar> Güvenlik> Bilinmeyen Kaynaklar" seçeneğini aktif hale getirin.

4- Play Store'a ait APK dosyasını yükleyebilmeniz için cihazınızda herhangi bir dosya yöneticisinin (Dosyalarım) bulunması gerekiyor. Neredeyse tüm Android üreticileri sistem içerisinde kendi dosya yöneticilerine yer vermektedir.

5- Dosyalarım içerisinde bulunan "com.android.vending-5.2.12-80321200-minAPI9.apk" dosyasını seçin ve yükleme işlemini başlatın. Yükleme işlemi birkaç saniye sürdükten sonra artık en güncel Play Store'a sahip olmuş olacaksınız.

Güncelleme işlemleri

Uygulama indirme sorunları yaşıyorsanız muhtemelen cihazınız desteklenmiyordur. Cihazınız listede yoksa piyasaya yeni çıkmış olabilir veya başka nedenlerle listelenmemiş olabilir. Cihazınızın Google Play'i kullanabilip kullanamadığıyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa destek için cihaz üreticinizle iletişim kurun. Cihazınızın modelini/yapı numarasını bulmak için cihazınızın ana Ayarlar menüsünden Telefon Hakkında veya Tablet Hakkında bölümüne gitmeniz gerekir.

Google Play'den indirdiğiniz oyunlarda internet bağlantısı ile kullanıyorsanız reklamlar çıkabilir. İnternet olmadığı durumlarda reklamsız oynayabilirsiniz. 

Play Store'dan indirdiğiniz uygulamalarda virüs sorunu ile karşılaşmazsınız, yukarıda verilen adımları uygulayarak son sürüm apk indirerek telefonunuza kurulumunu yapmış olacaksınız.

Play Store bilinmesi gerekenler

İnternet bağlantınızın olması uygulamalara erişim sağlamak için önemlidir. Aksi halde internet ile çalışan uygulamarı kullanamazsınız. Ayrıca Play Store'daki her uygulama ücretsiz değildir. Uygulamanın yanındaki kısımda ücreti hakkında bilgi verilir. 

Uygulama dört ana bölümden oluşur: uygulamalar, oyunlar, kitaplıklar, gazetecilik. Bu bölümlerden indirmek istediğiniz hangisiyse onu seçerek inceleme yapabilirsiniz. Ayrıca uygulamada size yardımcı olabilmek için bazı bölümler vardır; en çok ziyaret edilenler, en popülerler, yeni ve güncellenmiş olanlar gibi. Bu bölümlerden de aradığınız uygulamayı daha rahat bir şekilde bulabilir ve hızlı bir şekilde indirebilirsiniz.

2021 Play Store En'leri

Bu yılın en iyi uygulamarı ve en iyi oyunları açıklandı.

Listede 2021 yılı kullanıcıların seçimi ödülünü Paramount aldı. Geçen sene Disney kayık görülmüşt.

2021 yılında meditasyon uygulaması olan Balance tüm dallarda 1. olmayı başardı. Pandemi nedeniyle bu uygulamara talep arttığı için bu uygulamanın en iyi seçilmesinde pandeminin büyük etkisi oldu.

Oyunlar bölümünde de bir değişiklik yaşandı. Pokemın UNITE ilk sıraya geçmeyi başardı.

Uygulama mağazasında en iyi bağımsız oyun 7 Billion Humans oldu. En iyi çerez ise Cats in Time seçildi. En iyi rekabetçi oyun olarak League of Legends: Wild Rift zirveye oturmayı başardı. En iyi ezber bozan oyun Inked oldu. Uygulamalarda ise en eğlenceli uygulama Clubhouse seçildi.

Birçok farklı adayın yarıştığı kategorilerde her zaman en iyi olanlar listesinin en başında Empathy yer alıyor.

google play store google play store güncelleme işlemleri google play store apk google play store indir google play store uygulama indirme