Görev yeri belgesi nedir, nasıl alınır? Görev yeri belgesi nereden alınmaktadır?

TAKİP ET

Görev yeri belgesi kullanım alanları genellikle evlilik veya tayin gibi durumlarda lazım olmaktadır. Bazı kurum veya kuruluşlarca istenilen görev yeri belgesi nasıl alınır? Görev yeri belgesi nereden alınmaktadır?

Reklam
Reklam

Görev yeri belgesi, bazı kurumların memurlar ve öğretmenler tarafından alınması istenen ve bu taleple birlikte MEBBİS sisteminden alınabilen bir belgedir. Görev yeri belgesini memurlar ve öğretmenler tayin, evlilik, atama ve benzeri durumlar için talep edebilmektedir. 
Görev yeri belgesi, belediyelerinde içinde bulunduğu resmî kurumlar için kişinin görevini doğrulamak için istenmektedir.

Görev yeri belgesi sadece evlilik, tayin, atama gibi resmi işlemler için değil, ayrıca indirimli otobüs kartı alabilmek içinde gerekli bir belgedir. Görev yeri belgesinin üzerinde çalıştığınız kurum, göreviniz, adresiniz ve sicil numaranız bulunmaktadır. Ayrıca belgenin geçerli olması için ıslak imzalı olması gereklidir. 

Görev yeri belgesi nereden alınabilir?

Görev yeri belgesi kişinin çalıştığı yer bilgisi, memurluk derecesi, kadro bilgileri gibi bilgileri içeren bir belge olmakla birlikte, bazen resmî kurumlarca bazı koşullarda istenebilen bir belgedir.

Görev yeri belgesi genellikle atama ve çalışma yeri değişikliği koşullarında istenmektedir. Atanma ya da yer değişikliği gibi koşullarda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından görev yeri belgesi istenmektedir. Öğretmenler görev yeri belgesini MEBBİS sistemi üzerinden indirebilmektedirler. 

Görev yeri belgesinde hangi bilgiler bulunmaktadır? 

İsim Soy isim, 

T.C. kimlik numarası, 

Anne adı, 

Baba adı, 

Doğum tarihi ve yeri, 

Görev yeri, 

Unvan, 

Maaş kademesi, 

Kadro derecesi, 

Maaş derecesi, 

Emeklilik sicil numarası, 

Mezun olunan son öğrenim yeri, 

Mezun olunan son okul 

Görev yeri belgesi nasıl alınmaktadır? 

Görev yeri belgesi, öğretmenlerin ya da memurların atanma, başka bir il veya ilçeye taşınma veya okul değişikliği gibi durumlar söz konusu olduğunda temin etmeleri gereken bir belgedir. Görev yeri belgesi ilgili kurumdan talep edildiği takdirde alınabilen ya da MEBBİS sistemi üzerinden de indirilip çıkartılabilmektedir. Belgenin indirilmesi ve çıkartılması için öncelikle MEBBİS sitemine giriş yapılmalıdır. MEBBİS sistemine kullanıcı adı ve şifreyle veya e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapılabilmektedir. 

MEBBİS sitemi üzerinden görev yeri evrakı alabilmek için izlenecek adımlar şöyledir; 

MEBBİS sistemine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır, 

E-personel seçeneğine tıklanır, 

Ekrana çıkan talep edilen belgeler arasından ‘’Görev Yeri Belgesi’’ seçilir, 

İsim, soy isim ya da T.C. kimlik numarası girilerek giriş seçeneğine tıklanır, 

Açılan belge indirilip, yazdırılarak belge alma işlemi tamamlanır. 


Görev yeri belgesi alındıktan sonra ilgili kuruma teslim edilmeden önce belge üzerinde bulunan boş alanların dikkatli ve eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Ardından daha önce hangi kurumda çalışılmışsa oraya gidip belgenin onaylatılması gerekmektedir. Onaylama işlemi, müdür ya da müdür yardımcısı tarafından yapılmaktadır. Onaylanmamış ve ıslak imza bulunmayan belgeler ise kabul edilmemektedir. 

Görev yeri belgesi geçerlilik süresi ne kadardır? 

Görev yeri belgesinin geçerlilik süresi Resmi Gazete’de duyurulmasından sonra belgenin oluşturulduğu tarihten itibaren 3 senedir. Süresi dolmuş olan görev yeri belgeleriyle herhangi bir işlem yapılamamaktadır. 

Görev yeri belgesi ve Faaliyet belgesi aynı belge midir? 

Her iki belgenin günümüzde aynı olduğu yanılgısına düşülmektedir. Ancak bu iki belge içerik ve kullanım amacı dışında talep edilen yerler arasında da farlılıkların büyük ölçüde olduğu belgelerdir.

Dikkat edilmesi gerenler nelerdir? 

Görev yeri belgesi daha önce çıkarılmışsa, çıkarıldığı tarihten itibaren 3 yılın geçmemiş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde belgenin yeniden çıkartılması gerekmektedir ve yapılan işlemler tekrara edilmelidir.  

Görev yeri belgesinin çıktısı alındıktan sonra doldurulması gereken alanlar dikkatli ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Aksi halde sistem özensiz bir şekilde doldurulan belgeleri okumaz ve kabul etmez. 

Belgenin güncel olması ve üzerinde il ve ilçe bilgisinin bulunuyor olması gerekmektedir.


Görev yeri belgesi örneği:

görev yeri belgesi görev yeri belgesi nereden alınır MEBBİS