Görev Yeri Belgesi nedir? Nasıl alınmaktadır?

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalar ve görev değişikliklerinde görev yeri belgesi lazım olmaktadır. Görev yeri belgesini ibraz etmek şarttır. Görev yeri belgesi nedir? Görev yeri belgesi ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kişiler, görev yeri belgesine ihtiyaç duyabilirler. Atama veya yer değiştirme gibi durumlarda ihtiyaç duyulmaktadır. Belge üzerinde kişinin çalıştığı yer,görev kapsamı ile kadro bilgileri yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmayan memur veya kamu personeli için görev yeri belgesi gerekli değildir. Bu tür memurluklarda faaliyet belgesi bulunmaktadır.

Görev yeri belgesi

Yeni atanan kişiler ya da görev yerinde değişiklik olan personeller veya öğretmenler görev yerlerini bildirmeleri gerekmektedir.  Görev yeri belgesi şu adımlarla alınmaktadır:

İlk olarak Mebbis üzerinde giriş yapmalısınız.

Mebbis’e giriş yaptıktan sonra e-Personel Modülü yazılı sekmeye girmeniz gerekmektedir.

Personel arama kısmından ,kendiniz için giriş yaptıysanız isminizi yazarak devam edebilirsiniz.

Arama işleminin sonrasında kimlik bilgileriniz listelenecek.

Kimlik bilgilerinin listelenmesinin ardından yazdır seçeneğine tıkladıktan sonra görev yeri belgesi isimli bir belge gelecek.

Açılan sekmeden belgeyi temin edebilirsiniz. Bu belgeler ikiye ayrılmaktadır. Biri öğretmenler için diğeri ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan personeller içindir.

Bilgilerinizi eksiksiz bir biçimde doldurduktan sonra belgenizin onaylanması gerekmektedir.

Bu onay işlemi ,müracaat edeceğiniz kurumun koşullarına göre değişmektedir. Kimi kurumlar okul müdürlüğünün onaylamasını kabul ederken ,kimi kurumlar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayını istemektedir. Bundan dolayı işlem süresi de uzamaktadır. Görev yeri belgesinin 3 yıl geçerliliği bulunmaktadır.

görev yeri belgesi görev yeri belgesi örneği görev yeri belgesi mebbis görev yeri belgesi nasıl alınır görev yeri belgesi özel sektör