Görev yeri değişikliğine nasıl itiraz edilir? Görev yeri değişikliği itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

TAKİP ET

Görev yeri değişikliği, birçok şirketin işçilerine yönelik yaptığı projelerdir. Bazı işverenler, çalışanlarına projelere dahil olmak isteyip istemediğini sorarken bazı işverenler ise bu duruma kendileri karar vermektedir. Böyle bir durumda ise işçinin itiraz etme hakkı doğmaktadır. Peki, görev yeri değişikliğine nasıl itiraz edilir? Görev yeri değişikliği itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Görev Yeri Değişikliği, birçok şirketin işçilerine yönelik yaptığı projelerdir. Görev yeri değişikliği, birçok şirketin işçilerine yönelik yaptığı projelerdir. Bazı işverenler, çalışanlarına projelere dahil olmak isteyip istemediğini sorarken bazı işverenler ise bu duruma kendileri karar vermektedir. Bu duruma kendileri karar veren işverenlere karşı çalışanlar, eğer iş yeri değişikliğine gitmek istemiyorsa itiraz etme hakkına sahip oluyor. 

Aynı durum yalnızca iş yeri değiştirilmesi için geçerli değildir. Çalışanlar kendilerinden izinsiz unvan, çalıştığı yerin değişikliği ve pozisyon gibi sorunlar da yaşarsa buna itiraz edebilme haklarına sahiptirler. Bu durumlarda ise aynı şekilde ‘’Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesi’’ adı altında itirazınızı ilgili çalıştığınız şirket ya da kuruma bildirebilirsiniz. Fakat, işe başlarken imzalamış olduğunuz belge de bu ilgili konularla alakalı bir madde bulunuyorsa ve siz bunu kabul ederek imzaladıysanız hakkınızda görev veya unvan gibi değişikliği istediklerini yapabilme haklarına sahiptirler. 

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesi 

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesinde belirli bir evrak veya belgeye ihtiyacınız yoktur. Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Sicil Numaranız ve adresinizi dilekçe içerisinde belirtmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca dilekçeyi yazdıktan sonra ıslak imza ile imzalamanız belgenin ne kadar ciddi bir şekilde olduğunu gösterecektir.  

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesi ücretli midir? 

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesini kendi çalıştığınız kuruma ileteceğiniz için tamamen ücretsizdir. Sizden geri bilgi almanız içinde hiçbir şekilde ücret istenmemektedir. 

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesinde neler yer almaktadır? 

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçesini yazarken belirli konulara dikkat edilmelidir. İlk olarak ‘’İşveren İsmi’’ yazılmalıdır. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, Sicil Numaranız ve adresinizin yer alması zorunludur. Açıklama kısmına ise söylemek istediklerinizi belirtebilirsiniz. Dilekçeyi hazırladıktan sonra bir kopyasını da kendinize alırsanız işinizi garantiye almış olursunuz.

Görev Yeri Değişikliği İtiraz Dilekçe örneği:

Görev yeri değişikliği itiraz dilekçesi Görev yeri değişikliği itiraz dilekçesi nasıl yazılır Görev yeri değişikliği itiraz dilekçesi nedir Görev yeri değişikliği itiraz dilekçe örneği Görev yeri değişikliğine nasıl itiraz edilir Görev yeri değişikliği it