Gram altın 1200 TL olacak kehaneti gerçek mi? FED kararı sonrası altın ve dolarda son durum

TAKİP ET

Gram altın ve dolar kuru için FED faiz artırımı kararı merakla bekleniyordu. Dün Gece saatlerinde karar açıklandı ancak dolar ve altın ilginç bir seyir izlemeye başladı. Peki, gram altın 1200 TL olacak mı? Altın Ağustos ayında 950 liraya düşecek mi? İslam Memiş altın yorumları ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

FED kararı sonrası altın ve dolar fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyordu. Özellikle son günlerde FED kararı sonrası altın ve dolar yükselir mi yoksa düşer mi sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyordu. Geçtiğimiz hafta konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tüm dolar ve altının sattığını söylemiş Türk lirasına yatırım yaptığını dile getirmişti. Ayrıca bir iki aya kadar gram altının yeniden 950 lira seviyesine düşeceği yönünde iddialar da gündemde. Peki, altın ve dolar kaç TL olacak? Ağustos ayında altın ve dolar düşecek mi?

Altın ve dolar fiyatları FED kararı sonrasında vatandaşlar ve Piyasalar tarafından yakından takip ediliyordu. FED faiz artırımı kararını Dün Gece saatlerinde duyurdu ve 75 baz puanlık artış yaptığı nokta açıklamanın ardından fiyatları yeniden yükselişe geçerken Dolar kuru bugün öğle saatlerinde 17.30 TL’nin üstüne çıktı. Gram altın fiyatı 1020 TL'yi görürken bundan Sonrasında ne olacağı ise merak konusu oldu. Özellikle Temmuz ayında gram altın 1200 lira olacak mı sorusuna vatandaşlar yoğun bir şekilde yanıt arıyor. Peki, şu anda altın alınır mı satılır mı? Altın yorumları ne diyor? İslam Memiş altın piyasaları hakkında son bilgileri paylaştı.
 

Altın ve dolar düşecek mi?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak altın ve dolar birikimlerinin tamamını sattığını ve Türk lirasına döndüğünü söylemişti. İslam Memiş açıklamasında böyle bir kararı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır operasyonuna destek amacıyla aldığını dile getirmişti. Sosyal medya hesabından bir canlı yayın yapan İslam Memiş, bu kararı bireysel olarak aldığını belirterek işin kazanç kısmında olmadığını ve farklı bir davası olduğunu söyledi. Gram altının 1050 TL gibi bir rakama ulaşacağını belirten İslam Memiş, dolarda ise 17. 80 TL seviyelerine beklediğimi tekrarladı. Temmuz ayında hem doları hem de altında pik seviyeyi göreceklerini belirten Memiş, Bu durumun kur korumalı faiz sistemi ile alakası olmadığını ifade ettiği.
 

Tekrar paketler açıklanabilir

Altın ve doların satışı ile ilgili konuşan İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını daha yapmadığını düşündüğünü söyledi. Geniş kapsamlı bir ekonomi paketi hazırlığının devam ettiğini belirten İslam Memiş, 1-2 aylık bir süreç içerisinde Bu sürecin tamamlanmasını beklediğini dile getirdi. İslam Memiş, Altın fiyatlarının tekrar aşağı yönlü hareket etmesi halinde varlıklarını yerine koyacağını belirterek Dolar ve altın için düşüş sinyalleri verdi.