Gram altında yok artık dedirtecek tahmin! Temmuzda ve yıl sonunda altının durumu ne olacak?

TAKİP ET

Son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarındaki son durum yakından izleniyor. Yeniden yükselişe geçen gram altının fiyatı 970 seviyesine çıkarken, uzmanların gram altının durumuna ilişkin yorumları gündem yarattı. 'Gram altının fiyatı ne kadar olacak?' sorusunun cevabını veren uzmanlar özellikle Temmuz ayı ve yıl sonunu işaret ettiler. Gram altının fiyatının Temmuzda 1200 TL olması beklenirken yıl sonu tahminleri yok artık dedirtti. İşte tahminlerle ilgili detaylar…

Reklam
Reklam

En son gram altındaki yükseliş herkes tarafından dikkat çekerken Temmuz ayında ve bu yılın sonunda altın fiyatlarına dair yapılan tahminler çok dikkat çekici. 25 Mayıs, bugün itibariyle 970 TL’den başlayan gram altının fiyatı temmuzda 1200 TL olarak bekleniyor. Sene sonuna ise bomba gibi tahminler var. Uzmanlar vatandaşları altın satmayın diyerek uyarıyor, gram altının yükselişinin devam edeceğini belirtiyorlar.

Temmuz ve yıl sonu tahminleri

Posta’nın yaptığı habere göre, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ons altının önümüzdeki günlerde bir süreliğine 1.800-1.900 dolar aralığında hareketleneceğini belirtti. Hazirandan sonra merkez bankalarının faiz artışının etkisi onsun 1.950 dolar üstüne çıkmasına sebep olacak tahminleri yapıldı. Yıldırımtürk, “Yıl sonuna doğru ons 2.000 – 2.150 dolar olacak diye düşünüyorum. Çünkü jeopolitik riskler ve gıda enflasyonu gibi altını destekleyen sorunlar devam ediyor.”

Altın fiyatı ne kadar olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki bu yükselişin bir sürpriz olmadığını beliriyor. “Hem gramın hem de onsun yükseleceği belliydi. Ons altındaki 1.800 dolar a kadar olan sarkmaların toparlanma sürecine girmesini bekliyorduk. Çünkü küresek çapta tedarik sıkıntıları, tüm dünyada enflasyonun devam etmesi ve jeopolitik riskler sürüyor. Yatırımcılar güvenli limanlara yöneliyor. Onstaki artışın temel nedeni bu. Onsta yine 2.000 dolar üzerinde atak bekliyorum” ifadelerini kullandı.



Temmuzda 1200, sene sonu 1450 TL

Memiş, aynı zamanda gram altının ons etkisine ek olarak yurtiçinde dolar bazlı bir artış yaşadığını da belirtti. “Gramdaki artış başlangıç. Temmuz ayında önce 1200 TL, sene sonunda ise kademe kademe 1450 TL’ye çıkmasını bekliyorum. Altın yükselişe geçti diye satmak isteyenlerin acele etmemelerini tavsiye ederim. Altın Temmuz sonrası 1.000 TL altına düşmeyecek, asıl yükselişler henüz başlamadı. 1000 TL’yi görmeden harekete geçmelerini tavsiye etmem” diyerek konuştu.

Haziran sonu doların durumu

Türkiye’de altında yaşanan durum yurt dışı yatırımcılarında ilgisini çekiyor. Yıldırımtürk, “Amerika ve Avrupa’daki vatandaşlar bizim gibi altına yönelecek. Paranın değerini korumak isteyecek ve altın dünya enflasyonuna karşı bir koruma kalkanı olarak öne çıkacak” açıklamasını yaptı. Doların 16 TL olmasıyla gram fiyatının da yükseldiğini belirten Yıldırımtürk, “Haziran bitişinde doların 17 TL olmasını bekliyorum. Bu da gram altının önce 1000 TL, yıl sonunda da 1450 TL olacağını öngörmeme sebep oluyor” diye konuştu.