Green Card başvuru şartları ve gerekli evraklar

TAKİP ET

Son günlerde gündem de olan Green Card popülerliğini arttırmaktadır. Amerika'ya gitmek isteyenlerin yaptığı araştırmalar sonucunda Green Card ile herkes karşılaşmaktadır. Amerika'da yaşamak isteyenler için gerekli olan Green Card nasıl alınır sorusu sorulmaya başladı. Green Car için başvuru şartları nelerdir? Green Card için gerekli evraklar? Green Car hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Green Card sahibi olmak isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Belirlenen şartları taşıyan kişiler başvuru yapabilir. Green Card sahibi kişilere bazı avantajlarda verilmektedir. Amerika'ya gitmek için gerekli olan Green Card hakkında detaylar...

Green Card başvuru şartları

En az lise mezunu olmak

Son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmak

18 yaş üzerinde olmak

Başvuruda verilen fotoğrafın istenilen boyutta olması

Başvuran kişinin belirli bir maddi gücünün bulunması

Green Card başvurusu için gerekli belgeler

Başvuru formu doldurulması ile verilen doğrulama numarasının saklanması gerekmektedir. Başvuru sırasında İngilizce yeterliliği aranmamaktadır. Ayrıca evli kişilerin başvuru sırasında şansları iki kat fazla olmaktadır. Bir eşin Green Card almaya hak kazanması ile eşinin ve çocuklarının da Green Card sahibi olması mümkün olmaktadır.

Green Card için pasaport şart mı? 

Pasaportu olmayan kişilerin pasaport çıkarması, pasaportu olup süresi dolan kişilerin pasaport sürelerini uzatması gerekmektedir. Pasaportun hangi ülkeden alındığı, pasaportun üzerinde yer alan ad soy ad bilgisi, pasaport numarası, pasaportun düzenlenme tarihi, pasaportun geçerlilik tarihi gibi bilgiler başvuru sırasında doldurulması istenilen bilgiler arasında yer almaktadır.

Green Card başvurusu için para gerekli mi? 

Green Card alabilmesi için belirli bir maddi güçlerinin olması koşulu olmaktadır. Bunun yanı sıra Green Card çekilişine katılmak isteyen kişiler, Green Card başvuru ücreti ödememektedir. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı web sitesi üzerinden yapılan başvurular ücretsiz olmaktadır.

Green Card başvurusu Green Card başvurusu şartları Green Card ücreti Green Card başvuru evrakları