GSB ile 2021- 2022 KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Üniversite öğrencilerinin gözü KYK kredi ve burs başvurularına çevrildi. KYK kredi ve burs başvurusu yapan binlerce öğrenci KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak sorularını araştırıyor. 2021-2022 KYK kredi ve burs sonuçları için geri sayım başladı.

Reklam
Reklam

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite öğrencilerin verilen KYK Kredi ve Burs sonuçları açıklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen burs ve kredilere öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmıştı. Başvurunun ardından adaylar sonuçları merakla bekliyordu.
Tarihleri uzatıldı?
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 5 Kasım Cuma günü sona erecek olan başvuru süresinin 10 Kasım Çarşamba günü gece yarısına kadar devam edeceğini açıklamıştı.
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK burs ve kredi sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor.
KYK burs ücreti ne kadar?
KYK burs ve kredileri her geçen yıl artmaktadır. Geçen yıl üniversite öğrencilerin 650 TL burs ve kredi ödemesi yapılıyordu. Bu ücret yüksek lisans öğrencileri için 1300 TL, doktora öğrencileri için ise 1950 TL olarak açıklanmıştı. 2021 yılı sonunda bu ücretlere zam yapılacak.
Geçen yıl 550 TL olan kredi ve burslara 100 TL zam yapılmış ve ücretler 650 TL olmuştu. Yüksek lisans öğrencilerine 200 TL, doktora öğrencilerine ise 300 TL zam yapılmıştı.
Kimler başvuru yapabiliyor?
Üniversitelerin iki ve dört yıllık bölümlerine eğitim almaya hak kazanan tüm öğrenciler KYK kredi ve burslarına başvuru yapabiliyor. Yapılan başvurular sonucunda bazı öğrencilere burs bazı öğrencilere ise geri ödemeli kredi verilmektedir.
KYK kredisi çıkarsa almak zorunlu mu?
KYK burs ve kredi başvurusu yapan ancak burs yerine kredi çıkan öğrencileri kredi almak istemeyebiliyor. Kredi çıkan öğrenciler kredilerini almak istemezlerse bu haklarından vazgeçebiliyor. Bilindiği gibi kredi alan öğrenciler eğitimlerinin bitmesinden iki yol sonra ödemeye başlıyor.
 

kyk kredi ve burs burs sonuçları gsb