GSS primi belli oldu mu? 2022 Genel Sağlık Sigortası ne kadar olacak?

TAKİP ET

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücretin belli olması devamında GSS priminin ne kadar olacağına dair meraklar arttı. GSS priminde artışın olup olmadığına dair sorular sorulmaya başladı. İşte 2022 GSS primi ne kadar olduğuna dair detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün asgari ücretin 4253 TL olduğunu açıkladı. Asgari ücretin ardından Genel Sağlık Sigortası primine zam geldi mi soruları sıklıkla sorulmaya başladı. Her sene artış gösteren GSS prim detayları...

2021 GSS primi ne kadar?

Her sene asgari ücretin üzerinden %3 oranında prim ödemesi yapılmaktadır. 2021 yılında bu oran üzerinde verilen prim tutarı 107,33 TL olmaktadır. 

2022 GSS primleri ne kadar olacak?

Genel sağlık sigortası (GSS) primleri 2022 yılı için henüz belli olmadı. 16 Aralık'ta son kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücreti paylaşacak. Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte GSS primleri de belirlenecek.

İş yerlerinde sigortalı olarak çalışan, devlet memuru olan, kendi nam ve hesabına çalışan, Kurumdan aylık ve gelir alan, isteğe bağlı sigortalı olan, şeref aylığı alan, 65 yaş aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkes genel sağlık sigortasından yararlanabilmektedir. 

Primini kendileri ödeyenlerin sayısı 7.2 milyon kişiye ulaşıyor. GSS prim tutarı, brüt asgari ücretin yüzde 3’ü oranında. 2021 yılında aylık 107.3 TL olan GSS primi, asgari ücret yüzde 40 artarsa 150 liraya ulaşacak.

GSS nedir? 

Türkiye de her çalışanın sağlık sorunlarıyla ilgili Çalışmaların yapıldığı sigorta türüdür. Bu sisteme göre yaşanacak olumsuzluklar karşısında devlet kurumlarında tedavi görmek ve muayene olmak için ek ücret ödenmez. Ülke genelinde geçerli olduğu için belirli bir bölge sınırlaması yoktur.

GSS primi nedir GSS primi ne kadar GSS prim zamı