Güldür Güldür Nebati Skeçi Neden Yayınlanmadı Açıklama Geldi: Bu Cumartesi Yayınlanacak!

TAKİP ET

Güldür Güldür'de yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi taklit eden skeç fragmanda olmasına rağmen yayınlanmamıştı. Gelen eleştiriler sonrası açıklama geldi!

Reklam
Reklam

Show TV'de ekranlara gelen ekranlarda şu an tek eğlence programı olarak yer alan başarılı program Güldür Güldür Show geçtiğimiz hafta sansüre uğramıştı.

Programda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin teoki gören açıklamaları canlandırılmıştı. Ancak bu skeç yayınlanmadı.

Kanal yönetiminden konuya dair açıklama geldi! Meğer bayram haftası olduğu için yayınlanmamış!

Show Tv kanal yetkilisi açıklamasında "Bu kadar geniş bir tanıtım yapıp, sonra sansür uygulayacak kadar da şuursuz değiliz" dedi.

Fatih Altaylı Show TV yöneticileriyle Güldür Güldür Show’da yapılan sansür için konuştu.

Altaylı görüşmede yekilinin ağzından şu cümleleri aktardı;

"Bir şeyi sansürleyecek olsak neredeyse yarısını tanıtımda yayınladığımız bir skeci sansürlemezdik değil mi? En başından tanıtıma koymazdık.

"BAYRAM HAFTASI REKLAM GELİRİ NEDENİYLE ..."


Bunu Güldür Güldür’ün yapımcılarından da teyit edebilirsiniz. Bu program içinde siyasi skeçler olmasından rahatsızlık duymadık. Aksine siyasi hicivin unutulduğu bir ülkede bu geleneğin sürmesini istedik.

Bugüne kadar da bir tekine bile dokunmadık. Bir tekini bile çıkarmadık. Bu kez de aynen öyle oldu.

Ancak tanıtımı yayınladığımız skeç bu hafta yayınlanmadı. Doğru. Ama bu sansürden değil. Tek nedeni bayram haftası olması. Bayram haftası olduğu için ratingler genel olarak düşüktü ve biz de iyi bir skeci ratinglerin ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin daha yüksek olacağı önümüzdeki hafta yayınlanmasını doğru bulduk.

"BUGÜNE KADAR PROGRAMDA GERÇEKTEN AĞIR ELEŞTİRİ İÇEREN SKEÇLERİMİZ YAYINLADIK DA BUNA MI SANSÜR UYGULAYACAĞIZ?"

Bugüne kadar bu programda çok daha ağır eleştiri içeren skeçleri yayınlamış bir kanal olarak adı geçen bakanın bile güleceği kadar komik olan bir skeci yayınlamamak aklımızdan bile geçmedi.

Eğer böyle bir şeyden çekinse idik siyasi skeç baştan istemez bu skecin de bu kadar uzun bir tanıtımını yayınlamazdık. Hem bu kadar geniş bir tanıtım yapıp hem de sansür uygulayacak kadar da şuursuz değiliz.

"DAHA ÖNCE HELAL OLSUN DEMEYENLER SANSÜR DİYEREK SALDIRDI"

"Bu hafta skeç tabii ki yayınlanacak. Neler yayınlanmadı ki bu yayınlanmasın.

İlginç olan daha önce yayınladığımız eleştirel skeçlerin birinde bile helal olsun demeyenlerin, kendi uydurdukları bir sansür iddiası üzerinden bize saldırmaları."