Gümüşhane'de mantar toplayan vatandaşlar düşmüş Rus İHA'sı buldu

TAKİP ET

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dağlık arazide mantar toplayan vatandaşlar tarafından düşmüş Rus İHA'sı bulundu. Orlan-10 modeli olduğu değerlendirilen İHA'nın ne zaman düştü ise bilinmiyor.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde Tilkicek Köyü ile Kazıkbeli Yaylası arasında bulunan dağlık araziye mantar toplamaya giden bir grup vatandaş yerde insansız hava aracı gördü. Hasarlı olduğu görülen insansız hava aracını fark eden vatandaşlar durumu hemen ihbar etti.

Rus yapımı olduğu belirlendi

Böyle ihbar üzerine Güvenlik güçleri sevk edilirken yapılan incelemede kanat açıklığı yaklaşık 3 metre olan İHA'nın Rus yapımı Silahsız keşif amaçlı kullanılan orlan-10 modeli olduğu tespit edildi.  Menzili 1400 kilometreye kadar olduğu öğrenilen insansız hava aracının Savaş nedeniyle Ukrayna bölgesinden ya da Suriye bölgesinden sinyal koptuktan sonra kendi kendine bu bölgeye kadar geldiği ve sonrasında ise düştüğü değerlendiriliyor.

Ankara'ya gönderildi

Gümüşhane'de bulunan insansız hava aracı güvenlik ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından olay yerinden alınarak incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi.