Güncel benzin fiyatları ne? İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzin ne kadar?

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştan dolayı artışa geçen brent petrol fiyatları, Türkiye 'de akaryakıta zam şeklinde yansıdı. Vatandaşlar benzinin fiyatı ne oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir 'de benzin ne kadar? Güncel benzin fiyatları ne kadar oldu?şeklinde ki soruların yanıtlarını merak ederek araştırmaya başladı. İşte yapılan zamdan sonraki yeni benzin fiyatları..

Reklam
Reklam

Yapılan zam kararından sonra yeni benzin fiyatlarının ne kadar olduğu epey bir merak edilmeye başlandı. Rusya 'nın Ukrayna 'yı resmen işgal etmeye başlaması ile beraber petrol fiyatlarında da artışlar meydana gelmeye başladı. Brent petrolün varil fiyatı 100 doları aştı ve son 8 senenin en yüksek rakamına ulaştı. Yaşanan bu gelişme Türkiye 'de de akaryakıt fiyatlarında artış yapılmasına sebep oldu. Haliyle vatandaşlar da benzin fiyatları ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir 'de benzin ne kadar? Güncel benzin fiyatları ne kadar oldu?şeklinde ki soruların yanıtlarını merak ederek araştırmaya başladı. İşte yapılan zamdan sonraki yeni benzin fiyatları..

Benzinin fiyatı ne kadar oldu?
Rusya 'nın Ukrayna 'yı resmen işgal etmeye başlaması ile beraber petrol fiyatlarında da artışlar meydana gelmeye başladı. Brent petrolün varil fiyatı 100 doları aştı ve son 8 senenin en yüksek rakamına ulaştı. Yaşanan bu gelişme Türkiye 'de de akaryakıt fiyatlarında artış yapılmasına sebep oldu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası ( EPGİS ) tarafından yapılan açıklamada, benzin fiyatlarına 1 TL 61 kuruş, motorin fiyatlarına ise 1 TL 51 kuruş şeklinde zam yapıldı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmaya başlayacak olan zam aynı zamanda pompaya da yansıtılacak.

Yapılan zam ile birlikte benzin ve motorin 'in litresi ne kadar olacak?
Yapılan zam sonrasında Ankara 'da ortlama olarak 15,24 TL 'den satışa sunuan benzinin litresi 16,85 TL olacak. Benzinin litresi İstanbul 'da ise 15,15 TL 'den satılırken yapılan zam ile birlikte 16,76 TL olacak ve İzmir 'de de benzinin litresi 15,26 TL 'den satılırken artık zam ile birlikte 16,87 TL olacak.
Ankara 'da ortalama olarak 15,57 TL 'den satış yapılan motorin litre fiyatı ise yeni zam ile birlikte 17,08 TL olacaktır. Motorinin litresi İstanbul 'da 15,48 TL iken yeni zam ile birlikte 16,99 TL olacak ve İzmir 'de de motorinin litresi zam öncesinde 15,57 TL 'den satılıyorken zam sonrasında artık 17,08 TL üzerinden satılacaktır.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplaması nasıl yapılır?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye 'nin de içinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurunda meydana gelen değişikliklerin baz alınması sonucu rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan bu hesaplama işleminin sonucunda ise dağıtım firmaları tarafından uygulanmakta olan fiyatlar, hem rekabet hem de serbesti sebebi ile şirketler ile kentlere göre küçük müktarlarda değişim gösterebilmektedir.

güncel benzin fiyatları İstanbul İzmir ve Ankarada benzin ne kadar oldu? yeni benzin fiyatları ne kadar? benzine ne kadar zam yapıldı? benzinin litre fiytı ne kadar oldu? akaryakıta ne kadar zam geldi? benzine zam