Günde sadece 1 yemek kaşığı tüketin daha sağlıklı ve uzun yaşayın

TAKİP ET

Gastronomi, mutfak ve yemek evreni, dünya çapında mutfaklarda kullanılan çok çeşitli sıvı ve katı yağlar ile inanılmaz derecede kalabalık, bunların çoğu iyi özelliklere sahip ve diğerleri iyi veya vasat performanslara sahip ve açıkçası tehlikeli ve sağlığa zararlı olanlar var. Ancak, insan vücudunun sağlık koşullarını iyileştiren, mükemmel yaşam ve uzun ömür verme kapasitesi sayesinde güpegündüz parlamayı başaran ve sonuna kadar öne çıkan bir tane var.

Reklam
Reklam

Bu yağın ve tüm harikalarının önemi göz önüne alındığında,  insan organizması üzerindeki etkilerini en üst düzeye çıkarmak için en uygun dozları elde etmek için yürütülen birçok çalışma var ve gerçekten de bu, California Üniversitesi, Berkeley'deki bilim adamlarının ortaya koyduğu görevdir. Zeytin ağacının meyvesinin ( zeytin ) mekanik ve soğuk preslenmesiyle elde edilen bu mutfak yağının kriterlerini birleştirmek amacıyla Harvard Üniversitesi, zeytinyağı endüstrisinde çokça tüketilen ve ödüllendirilen ünlü “sıvı altın”ı elde etmek için. İspanyol diyeti ve Akdeniz diyeti.

Natürel zeytinyağı “vox populi” hakkında bilgiler

Gerçekten de, bu tür yağın tüketimi, kardiyovasküler hastalıkların büyük bir önleyici kalitesi ile ve ayrıca sağlıklı yağlar ve bu tür bitkisel yağların sayısız özelliği sayesinde ölüm oranlarında azalma ile ilişkilidir. Lezzetinin ve kullanılabilirliğinin ve büyük esnekliğinin yanı sıra birçok damak tadına uyum sağlama ve farklı diyet çeşitlerinde kullanılma imkanı sunar.

Sonuçların gerekli olanlarla desteklenmesi önemli olmakla birlikte, bu bilginin zaten herkes tarafından bilindiğini açıklığa kavuşturmak gerekir, çünkü tüketimi bir dizi belirgin ve etkili fayda gösterebilmiştir. tüketimi ile sağlıklı, koruyucu, besleyici ve iyileştirici faydalar sağlar . Şimdi, ne kadar tüketmeli? bu zeytinyağından.

Zeytinyağı tüketimi araştırması

Zeytinyağı ve özellikle "EVOO" olarak da bilinen sızma zeytinyağı, son derece nadir ve genel sağlık için çok faydalı olan içsel nitelikleri koruyabilir, kardiyovasküler hastalık olaylarını en aza indirerek ömrü uzatabilir ve çok kıskanılacak bir genel sağlık elde edebilir. . Tereyağı dahil diğer sıvı ve katı yağlar (bitkisel ve hayvansal) bu faydaları içermez.

Çalışma Harvard Halk Sağlığı Okulu'ndaki araştırmacılar tarafından yürütüldü ve Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi'nde yayınlandı ve bunu buldu. " Yemek kaşığı ile mükemmel bir şekilde ölçülebilen daha yüksek zeytinyağı tüketimi, kardiyovasküler sorunlardan daha düşük ölüm oranı ile güçlü bir ilişki sürdürüyor".

Günlük ne kadar zeytinyağı alınmalı

Çalışma verileri tamamen kesindir ve periyodik olarak (günlük) alınması gereken en iyi dozun ortalama olarak yaklaşık 7 gram (1 yemek kaşığı 15 grama eşittir) veya ½ yemek kaşığı olduğunu ortaya koymaktadır. Bu tüketim, kardiyovasküler problemlerin yanı sıra kanserler, solunum hastalıkları ve nörolojik hastalıklar ile ilişkili ölüm risklerinde kanıtlanmış bir azalma sağlar. Başka bir deyişle, yararlı etkisi kardiyovasküler sistemle sınırlı değildir, etki alanını genişleterek ötesine uzanır.

Natürel zeytinyağı, bileşiminin dediği gibi zeytinlerden elde edilen yağlı bir maddedir, günlük olarak kullanılan bir mutfak malzemesi olmasına rağmen yağlıdır ve bu kötüye kullanımının kontrendikasyonları beraberinde getirmesine neden olur.

Ayrıca, bu olasılıkları artırmak için dikkate alınması gereken başka önlemler de vardır: Aşağıdaki yağların en az 10 gramını azaltın ve zeytinyağındaki eşdeğerleri ile değiştirin “tereyağı, margarinler, süt yağları, mayonez ” tüm nüfus. Yani, tüketimini artırarak ve zararlı yağları azaltarak, uzun ömürlülüğünüzü artıracak mükemmel bir formüle, belirgin bir şekilde sağlığa kavuşmanıza ve kalp ve dolaşım hastalıklarının etkisini azaltarak elde etmeniz mümkündür.

Zeytinyağının kesin verilerle incelenmesi

Bu muhteşem sonuca ulaşmak için araştırmacılar, 2000 yılından başlayarak 31.801'i kalp ve damar hastalıkları ve kanserden tamamen arınmış tamamen sağlıklı erkekler ve eşit sağlık koşullarına sahip 90.582 kadın olmak üzere toplam 92.383 kişiyi inceledi. Süre ve takip 28 sürekli yıl boyunca sürdürülmüş, 4 yılda bir anketler aracılığıyla yağ tüketimi (marka, miktar, sıklık) gibi parametreler değerlendirilmiştir.

Çalışma, margarin ve tereyağı ile diğer hayvansal ve bitkisel yağların tüketimine ilişkin verileri içererek, zeytinyağı tüketimindeki artışın sabit kaldığını ve günde ortalama 4 grama ulaştığını gösteriyor. Aynı şekilde margarin tüketimi de günde 12 gramdan 4 grama düşerken, diğer yağların tüketimi sabit kaldı.

Veriler, en çok zeytinyağı tüketen adayların gerçekten fiziksel olarak çok daha aktif olduğunu ve ya güney Avrupa ya da Akdeniz kökenli olduğunu gösteriyor. Ayrıca, daha az zeytinyağı tüketenlere kıyasla sigara içmeye daha düşük bir eğilim gösterdiler ve meyve tüketimini çok daha fazla sürdürdüler. Buna ek olarak, günde 9 grama kadar alım gerçekleştiren ve sayısız fayda sağlayan %5'lik bir grup vardı, bunlar arasında şunlar öne çıkıyor:

Solunum yolu hastalıklarından ölüm riskinde %18 azalma.

Kanserli hastalıklardan ölüm riskinde %17 azalma.

Nörodejeneratif hastalıklardan ölüm riskinde %29 azalma.

Kardiyovasküler hastalıklardan ölüm riskinde %19 azalma.

Düzenli olarak tüketmenin faydaları için sayısız sağlık yararı olduğu için, egzersiz dozlarınızla sağlıklı bir yaşamın tadını çıkarabildiğiniz sürece, zeytinyağının sağlık ve organizmamız için özelliklerinden hiç kimse şüphe duymaz. İyi uyku alışkanlıkları ve elbette zararlı ahlaksızlıklardan ve aşırı yemekten uzak durmak. Zeytinyağı ve zeytin gibi bu harika meyve için tebrikler! Ve birkaç yıl daha yaşayabilmek için günlük kaşık dolusu bu “sıvı altını” unutmayı unutma.

Sızma zeytinyağı ile ilgili efsaneler:

Sızma zeytinyağı şişmanlatıyor

İshale neden olabilir

Şeker hastaları için zararlı

Bu üç nokta, onları savunan farklı bloglarda bulunabilir, ancak ortaya çıktığı belirli durumlarda onu savunanları kanıtlamak için çalışmaları olmayan bazı kişilerin ötesine geçmez. Tüm kötüye kullanımı gibi, kötü ama kontrendikasyonlardan daha fazla faydası var.

Zeytinyağı, Akdeniz mutfağının temel taşlarından ve olmazsa olmazlarından biridir. Bundan yola çıkarak sağlığa faydalarının neler olduğunu bulmak bizler, yani bu mutfağı sevenler için çok önemli hale geliyor. Tanınmış Harvard Üniversitesi, şimdi sizlerle paylaşacağımız bu faydaları anlatan bir araştırma yaptı. Bir mutfak aşığıysanız ve zeytinyağı hayranıysanız, şanslısınız.

Harvard çalışması

Çalışma, diyetleri ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ilgili tüm ayrıntılar üzerinde kesin bir çalışma yapılan 60.000'den fazla kadın ve yaklaşık 20.000 erkeğin değerlendirmesine dayanıyordu.

Araştırmanın başlangıcı 1990 yılında olmuştur; o zaman, katılımcıların hiçbirinde kanser veya kardiyovasküler hastalık gibi bir hastalık yoktu. Tüm bu yıllar boyunca diyet, katılımcıların 4 yılda bir doldurdukları bir anket aracılığıyla değerlendirildi. Sıklıkları, yiyecek türleri, yağlar ve ne tür yağları tükettikleri kendilerine sorulan birçok soru oldu.

Keşfedilen şeylerden biri, zeytinyağı tüketiminin, çalışmanın başladığı (1990) yılda günde sadece 1 gramdan 2010'da günde 4 grama yükseldiğidir.

Bulgular

İlk bulgulardan biri, günde 7 gram tüketmenin kardiyovasküler hastalık, kanser, nörodejeneratif veya solunum yolu hastalıkları nedeniyle daha düşük ölüm riski ile ilişkili olduğu gerçeğiydi.

En yüksek zeytinyağı tüketimine sahip katılımcılar aynı zamanda fiziksel olarak en aktif olanlardı, sigara içme olasılıkları daha düşüktü ve ilginç bir şekilde Avrupa, özellikle Akdeniz kökenli olma eğilimindeydiler. Araştırmacılar bu yağı hiç tüketmeyenlerle karşılaştırdılar ve bu hastalıklardan ölüm oranları açısından en çok tüketenler lehine oldukça önemliydi.

Çalışma ayrıca, diğer yağların %10'unun ortadan kaldırılmasının daha düşük genel ölüm oranı ile ilişkili olduğunu buldu. Araştırmacılara göre daha yüksek zeytinyağı tüketiminin daha yüksek sosyoekonomik statü ile ilişkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak veriler bu konuya göre ayarlandığında yine aynı sonuçları alıyoruz. Sebebin iyi bir kısmı mevcut polifenolde olabilir, ancak bu çok teknik bir sorudur.

Raporda, doktorlara zeytinyağı yerine margarin veya tereyağı gibi diğer yağları önermeye başlamaları tavsiye ediliyor. “İnsanların zeytinyağı tüketimini artırma ihtiyacını anlamalarını sağlamak zor olmamalı” diyorlar.

Zeytinyağlı yemek

Azalttığı veya iyileştirdiği hastalıkların yanı sıra faydalarını gösteren diğer çalışmalar

Zeytinyağının arteriyel hipertansiyonu kontrol altına almanın yanı sıra trombozu önlemeye yardımcı olduğu uzun zamandır bilindiği için bu vaka tek değildir. Bunun nedeni kan dolaşımına çok iyi gelmesidir. Ancak obezite sorunu yaşayan kişilerin kendilerine yardımcı olacak şekilde doktorları ile birlikte tüketimlerini izlemeleri gerekmektedir.

Her gün yediğimiz birçok yemekte bu kadar basit ve yaygın olan bir şeyin nasıl bu kadar çok sağlık yararı sağlayabileceğini görebiliriz. Zeytin kadar kolay çözüyoruz; Sağlık için o kadar faydalıdır ki, doktorlar ve bilim adamları günde iki yemek kaşığı tüketilmesini tavsiye eder, hatta mutfak alanında sıvı altın, bir hazine olarak adlandırılır. Küçük zeytin özünün hastalıkları önlemek veya tedavi etmek için nasıl bu kadar önemli hale geldiği ve yüksek konsantrasyondaki polifenol ve tekli doymamış yağların ona tüm muhteşem özelliklerini veren anahtar olması inanılmaz.

Alzheimer, fibromiyalji, bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları ve şeker hastalığı gibi hastalıklar, vücutta ortaya çıkmasına neden olan risk faktörleri kontrol altında tutulduğu için günlük sızma zeytinyağı tüketimi ile önlenebilir. Şimdi ise iyileşme açısından inflamatuar süreçleri iyileştirmede, hücreleri toksinlerden arındırmada, kötü LDL kolesterolü düzenlemede, trigliseritlerin oksitlenmesini ve kan damarlarında hasara yol açmasını önlemede etkili olduğu gösterilmiştir.

Sızma zeytinyağının etkinliğini gösteren çalışmalar

Romatizmal Hastalıklar

İspanya'daki Jaén Üniversitesi, fibromiyalji ve felç edici olabilen diğer romatizmal durumların semptomlarının önlenmesinde sızma zeytinyağı (EVOO) insidansını inceledi. Ne gözlemlendi? Bu zeytin türevini tüketen ve fibromiyaljiden muzdarip olan test edilen insanlar, vücut proteinleri veya DNA'sı üzerindeki oksidatif stresi azalttı, bu da artrit ve diğer romatizmal durumlar için tipik bir şey. Yiyeceklerin günlük tüketimi, sağlıklarını önemli ölçüde iyileştirmelerine yardımcı oldu.

Kardiyovasküler hastalıklar

Cordoba'daki Reina Sofia Üniversite Hastanesi'nde yapılan araştırmada, katkısız doğal bir meyve suyu olan sıvı altının yağsız mikro bileşenlere sahip olduğu gözlemlendi. Tüm kardiyovasküler sistemi korur. Kan damarlarına yapışık kalan moleküllerin plazma konsantrasyonunu azaltır ve onları alevlendirir.

Cordoba Üniversitesi Hücre Biyolojisi, Fizyoloji ve İmmünoloji Bölümü, araştırmalarına göre, bu yağın, diyet bazı olarak alındığında arteriyel hipertansiyonu kontrol edebilen oleik ve linoleik asit açısından zengin olduğunu açıkladı.

American Society of Cardiology'nin dergisi "Journal of the American College of Cardiology"de, sızma zeytinyağının mutfakta doymuş hayvansal yağların yerini alması için ideal bir seçenek olduğu belirtildi. 90 bin kişi üzerinde yapılan araştırmalarda, bu ürün doymuş hayvansal yağların yerini almak için en iyi seçenektir. Kalp krizi ve ciddi kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Alzheimer

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Temple Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, EVOO'nun hafızayı koruduğunu, öğrenmeyle ilgili süreçleri güçlendirdiğini ve beyinde Alzheimer hastalığına yol açan spesifik plakların oluşumunu azalttığını gösterdi. Hücre içi toksinlerin temizlenmesinden başka bir şey olmayan otofaji adı verilen bir işlemin serbest bırakılmasına yardımcı olduğunu iddia ettiler.

Fareler üzerinde yapılan deneyle ilgili en inanılmaz şey, erken yaşlardan itibaren bu gıda ile diyete tabi tutulanların, hastalığın özelliklerini gösterirken bile, acı çektikleri için uzamsal, işlevsel ve öğrenme hafızalarını geliştirebilmeleriydi. otofaji sayesinde daha az beyin bağlantısı kaybı.

Kanser

Navarra Üniversitesi ve Biyomedikal Araştırma Ağı-Obezite ve Beslenme Fizyopatolojisi Merkezi'ndeki araştırmacılar tarafından 4.000'den fazla kadın üzerinde yürütülen bir araştırma, düzenli bir sızma zeytinyağı diyetinden elde edilen her% 5 daha fazla kalori için, daha yüksek olduğunu buldu. Sızma zeytinyağındaki kalori oranı, tüketilen kalori sayısındaki artışla ilişkilendirildi. vakaların %28'ine kadar meme tümörü gelişme riskini azaltır; bu nedenle, acil tavsiye, bu güçlü antioksidandan zengin bir Akdeniz diyetine uyum sağlamaktı.

New York'taki Hunter College Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi, kanser hücrelerini diğerlerine dokunmadan öldürme işlevine sahip olan EVOO, oleocanthal'dan önemli bir bileşik izole etti. Ayrıca Montreal'deki Quebec Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kanserli tümörlerin büyümesini yavaşlattığını bildirdi.

Diyabet

Diabetes Care dergisi, zeytinyağında bulunan tekli doymamış ve çoklu doymamış yağların kan şekerini düzenleyebildiğini ve böylece tip II diyabetin başlamasını %50 oranında engellediğini iddia eden bir çalışmanın sonuçlarını yayınladı.

Navarra Üniversitesi ve Centro de Investigacion Biomédica en Red-Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición tarafından koordine edilen ve hem erkekler hem de kadınlar üzerinde yürütülen başka bir değerlendirmede, zeytinyağının körlük (retiyopati) riskini azaltabileceği sonucuna varıldı. Diyabetli kişilerde %44.

Enflamasyon

İspanya, Cordoba'daki Reina Sofia Üniversite Hastanesinde araştırmacılar, zeytinyağında, özellikle de sızma zeytinyağında bulunan tekli doymamış yağlar, polifenol ve mikro besinlerin tüketiminin sağlıklı insanlarda inflamatuar süreçleri düzelttiğini buldular.

Trigliseritlerin oksidasyonunu önler

Cordoba Üniversitesi Hücre Biyolojisi, Fizyolojisi ve İmmünoloji Bölümü tarafından fareler üzerinde geliştirilen bir deney, düzenli olarak tüketilen bu tip yağın, yaşlanmaya ve kronik hastalıklara neden olan hücrelerin oksidatif stresini önleyebildiğini; ayrıca trigliseritlerin oksitlenmesini ve kan damarlarına zarar vermesini engeller.

Kötü LDL kolesterolü düşürür

Aile Hiperkolesterolemi Vakfı'nın web sitesinde, zeytinyağının faydalarının, diğer şeylerin yanı sıra, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandığı bildirildi, çünkü düzenli tüketiminin vücutta sağlıklı bir kolesterol seviyesini koruduğu kanıtlandı. İyi HDL kolesterolü yükseltirken, düşük (ideal) zararlı LDL kolesterol seviyesi. Bu başarı büyük ölçüde Cordoba Üniversite Hastanesi ve Madrid'deki Fundación Jiménez Díaz'daki araştırmalardan kaynaklandı.