Gündemi değiştirmekle suçlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü çıkışının sebebini açıkladı

TAKİP ET

Sosyal medya yasası gündemdeyken başörtüsü ortaya atan ve gündemi değiştirmek de suçlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeni açıklama. Gündemi değiştirmekle suçlanan Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü çıkışının sebebini açıkladı.

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başörtüsü yasası ile ilgili teklifi bir anda gündemi değiştirdi. Başörtü yasası teklifi ile TBMM'ye giden Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise anayasa değişikliği teklifi ile cevap verdi. Başörtüsü tartışmalarına diğer siyasi ileride katıldı. Ancak şu anda sosyal medya yasasının TBMM'de olması sebebiyle Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı gündemi değiştirmek olarak algılandı.

Zaten başörtüsü sorunu yoktu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı siyasi ile arkadaş vatandaşların da gündeminde. Bazı kesimler Kemal Kılıçdaroğlu'na bu konuda destek verse de bazı kesimler ise zaten ortada bir başörtüsü sorunu olmadığını söylüyor ve CHP liderinin gündemi değiştirmekle suçluyor.

Ortada bir problem yokken başörtüsü konusunu bir kez daha gündeme getiren Kemal Kılıçdaroğlu AK Halk TV'den Fikret Bila’ya Önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olası bir yasanın kabul edilmesi halinde artık kılık kıyafet ve başörtüsü gibi kavramlar üzerinden Kara Propaganda Ve Siyaset yapılamayacağını söyledi.

Kapalı kapılar ardındaki söylemlerin önüne geçmek istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü çıkışı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; 'CHP gelirse başınızı açmanız için sizi zorlayacak, kamudan atacak, kazanımlarınızı kaybedeceksiniz' diye konuşmaya başlamışlardı. Şimdi artık böyle istismar edecekleri, kara propaganda yapacakları bir imkan kalmadı ellerinde. İşte 'endişeli muhafazakarlar var, bu propaganda onlar üzerinde etkili oluyor' deniliyordu. Aksini söyleyenler de oldu. 'Asıl endişeli modernler baskı altında, onlara kılık kıyafet baskısı yapılıyor, onlara güvence lazım' eleştirileri geldi. Evet. Bizim yasa teklifimiz hem endişeli muhafazakarlar hem endişeli modernler için güvencedir. İki taraftan kadınlar için güvence sağlıyor.”