Güneşte patlama meydana geldi! Dünyaya ulaşacağı tarih belli oldu

TAKİP ET

ABD'de Güneş üzerinde araştırma yapan Uzmanlar Güneş yüzeyinde patlamaların meydana geldiğini ve son yıllarda bu patlamaların daha çok arttığını dile getirdi. Uzmanlar, Güneş'te meydana gelen patlamalar nedeniyle Güneş Fırtınası oluşabileceğini ve bunun da dünyada elektronik cihazları olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), Güneş'te meydana gelen patlamalarla ilgili yeni Araştırma sonuçlarını yayınladı. Son dönemlerde Güneş'te meydana gelen patlamaların şiddetinin arttığını belirten Uzmanlar ben onu da Güneş fırtınasına yol açabileceğini söyledi. Küçük bir jeomanyetik fırtına dünyaya yaklaştığını belirten uzmanlar, 3 Ağustos tarihinde fırtınanın dünyaya ulaşacağını belirterek elektronik cihazların bu durumdan etkilenebileceğini söyledi.

3 AĞUSTOS TARİHİNDE DÜNYA'YA ULAŞILACAK

ABD'li araştırmacılar, Güneş'te meydana gelen patlamalar nedeniyle oluşan güneş Fırtınası dünyada elektrik şebekesi dalgalanmalarını zayıflatabiliyor. Aynı zamanda Kuzey Kutbu çevresinde bulunan auroraları da etkileyen Güneş Fırtınası, Kuzey ışıklarının Alaska gibi ülkelerden de görünmesine yol açabiliyor. Uzmanlar Güneş fırtınasının 3 Ağustos tarihinde dünyaya ulaşabileceğini bildirdi.

GÜNEŞTE PATLAMALARIN ŞİDDETİ ARTTI

ABD'li uzmanların yaptığı açıklamaya göre son yıllarda Güneş üzerindeki patlamalar şiddetini arttırdı. Aynı zamanda şu anda dünya yaklaşmakta olan jeomanyetik fırtına, Güneş yüzeyinde bulunan gaz halinde malzeme püskürten bir kronal delikten bu çalıyor. Manyetik fırtına dünya için şu anda bir risk oluşturmuyor ancak elektrik dalgalarında oluşabilecek aksakslık nedeni ile elektronik cihazlar etkilenebilir.