Güney Kıbrıs İsrail'den Demir kubbe almak için anlaşma sağladı

TAKİP ET

Güney Kıbrıs Rum yönetimi Türkiye'ye karşı kullanmak üzere İsrail'den Demir kubbe hava savunma sistemi satın almaya hazırlanıyor. Yunan basınında hava savunma sisteminin Türkiye'den gelen tehdide karşı kullanılabileceği haberleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Yunan basınında Güney Kıbrıs yönetiminin İsrail Demir kubbe hava savunma sistemi almak için anlaşma sağladığı haberleri yayıldı. Yunanistan'ın önde gelen gazetelerinden yer alan haberlerde Rum yönetimi Savunma Bakanlığı tarafından Türkiye'den gelecek tehdide karşı kullanılmak üzere hava savunma sistemi alınmasına karar verildiği ifade edildi.

DEMİR KUBBE SATIN ALIYOR

Yunan basınında yer alan haberlerde Rum Yönetimi Savunma Bakanlığı'nın "hükümetin Demir Kubbe'yi satın alma kararının uygulanmaya başladığını" duyurduğu ifade edildi.

2021 YILINDA GÖRÜŞMELER BAŞLAMIŞTI

İsrail tarafından üretilen ve Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemlerinin görüşmeleri İsrail ve Güney Kıbrıs yönetimleri arasında 2021 yılında başlamıştı. Rum Korgeneral Dimokritos Zervakis, o yıl İsrail’e bir de ziyaret gerçekleştirmişti.

Yunanistan'da yayınlanan haberlerde anlaşmanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. Şu an için İsrail'den alınacak batarya sayısı ve teslimat tarihi bilinmiyor. Yunan basınında yer alan haberlerde 70 kilometre menzili olan Demir Kubbe'nin ülkeyi Türkiye'den gelecek tehdide karşı korumak üzere alındığı ifade edildi.