Güney Kore'de Cadılar Bayramı felaketi: Ölü sayısı artıyor

TAKİP ET

Cadılar Bayramı dünyanın birçok ülkesinde coşkuyla kutlanırken Güney Kore'den felaket Haberi geldi. Güney Kore'nin başkenti Seul'de kutlamalar sırasında çıkan kargaşa nedeniyle 151 kişi hayatını kaybetti. Olaydan kurtulan görgü tanıkları anlattıkları ile felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Reklam
Reklam

Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Itaewon bölgesinde düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamalarında felaket yaşandı. Uzun zaman sonra ilk kez kalabalık bir etkinliğin yapıldığı kentte 100 bine yakın kişi kutlamalara katıldı. Ancak kutlamalar sırasında çıkan kargaşa izdihama sebep oldu. Olayda 151 kişinin hayatını kaybettiği 150 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Görgü tanıklarının ifadeleri şok etti

Felaketten canlı kurtulanların yaptığı açıklamalar ise tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Lise öğrencisi Kim Seo-jeong, Olay sırasında yaşadıklarını New York Times’a anlattı. Arkadaşları ile birlikte sıkışıp kaldığını söyleyen lise öğrencisi, Kalabalığın arasından çıkmayı başardıktan sonra bir mağazaya sunduklarını dile getirdi. Lise öğrencisi genç yaşadığı dehşeti anlatırken ''Altımda kalan insanlar vardı ve üstüme düşenler de. Nefes alamıyordum. Bağırdık ve yardım istemek için çığlık attık, ama sokakta çalan müzik o kadar yüksekti ki sesimizi bastırdı'' ifadelerini kullandı.

Güney Kore'de yas ilan edildi

Yaşanan Felaketin Ardından Güney Kore Devlet Başkanı ülkede Ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Ayrıca hükümet olayda hayatını kaybedenlerin Cenaze masraflarını yaralananların ise tedavilerini karşılayacak. Güney Kore itfaiyesinden yapılan açıklamada ise olayda hayatını kaybedenlerin 97 sinin kadın 54’ünün erkek olduğunu 19'un ise başka ülke vatandaşı olduğunu duyurdu.