Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den 19 il için uyarı!

TAKİP ET

Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre hava sıcaklıkları Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde 2 ila 4 derece kadar artacak. Diğer yerlerde önemli değişiklerin beklenmediği hava durumu haritasında bazı yerlerde etkili olan kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı 11 il için turuncu, 8 il için de sarı kod içeren uyarı yapıldı.

Reklam
Reklam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu değerlendirmelerinde yurdun kuzey bölgesi ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusunda kalan yerlerle İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur bekleniyor. Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ile birlikte Muş, Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenirken diğer yerlerde havanın az bulutlu olarak geçeceği tahmin ediliyor. 


Yağışlar genellikle Karadeniz bölgesinin orta, doğu ve kıyı kesimlerde etkili olmasının beklenildiği aktarılan hava tahminlerinde Doğu Karadeniz bölgesinin iç kesimlerindeki yüksek yerler ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kalan dik yamaçlarda çığ tehlikesi yaşanabileceği aktarıldı. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde ise buzlanmanın yanı sıra yer yer sis ve pus olayının görülebileceği belirtildi.


19 İL İÇİN UYARI!

Meteoroloji yetkilileri kar yağışı ve çığ tehlikesi ile ilgili 11 il için turuncu kod verirken 8 il için de sarı kod içeren bir uyarı yayınlandı. Giresun,  Hakkari, Artvin, Rize, Trabzon, Kastamonu, Bartın, Sinop, Zonguldak, Düzce ve Van için turuncu kod yayınlayan meteoroloji Şırnak, Bingöl, Bitlis, Samsun, Tunceli, Bolu, Karabük ve Ordu için de sarı kod içeren uyarıda bulundu.

 

hafta sonu hava durumu istanbul hava durumu kar yağışı 19 il için uyarı