Hafta sonu kar yağışı var mı? Meteorolojiden son dakika uyarısı

TAKİP ET

Türkiye genelinde etkisini oldukça arttıran kar yağışı konusunda meteorolojiden bir son dakika uyarısı geldi. İnsanlar kar yağışı geri mi gelecek? Hafta sonu kar yağışı var mı? Nerelere kar yağacak? gibi soruların yanıtlanmasını bekliyor. İşte konu hakkında son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Türkiye’nin dört bir yanında kar yağışı ve soğuk hava son yıllarda görülmemiş bir şekilde etkisini arttırmaya devam ediyor. Vatandaşlar zorlu şartların gölgesinde yaşamlarına devam etmeye çalışırken bir yandan da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ilerleyen günler hakkındaki hava durumu tahminlerini takip etmeye devam ediyor. Vatandaşlar hafta sonu havanın nasıl olacağını, kar yağışının gelip gelmeyeceğini öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki hafta sonu kar yağışı var mı?
Hafta Sonu Kar Yağışı Var Mı?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşı yakından ilgilendirecek bir son dakika açıklama yaptı. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkili olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun, Güneydoğu Anadolu’nun, Ege’nin, Akdeniz’in ve Marmara bölgelerinin bazı bölgelerinde yağışların görüleceği düşünülüyor.
Söz konusu yağışların Güney Ege, Kuzeydoğu Marmara ve Hatay’ın bazı yerlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği öngörülüyor. Karadeniz’in yüksek bölgelerinde ve Doğu Anadolu’nun eğimli yerlerinde çığ tehlikesi söz konusu olabilir. Geçtiğimiz günlerde başlayan buzlanma ve don olaylarının yine önümüzdeki bir kaç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Meteoroloji’den Sarı Kodlu Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülkedeki bir çok il için sarı kodlu bir uyarı açıklaması yaptı. Söz konusu illerin Ağrı, Artvin, Bitlis, Çorum, Erzincan, Giresun, Kars, Malatya, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Ardahan Düzce, Amasya, Bingöl, Bolu, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kastamonu, Muş, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın ve Karabük olduğu öğrenildi. İşte uzmanların ülke geneli için yaptığı tahminler:
Marmara Bölgesi
Bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve donla birlikte sisli bir hava da etkili olacak. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Çanakkale çevrelerinin hafif yağmurlu olacağı düşünülüyor.
Ege Bölgesi
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. İzmir’in güneyinde, Aydın ve Muğla çevrelerinde ise sağanak yağmur görülebilir. İç bölgelerde ise buzlanma ve don olayları yaşanabilir. 
Akdeniz Bölgesi
Bölge genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Hatay çevresi dışında herhangi bir yerde yağış beklenmiyor.
İç Anadolu Bölgesi
Bölgenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağış beklenmiyor olsa da şiddetli buzlanma ve don olaylarının gerçekleşmesi mümkün olabilir. 
Batı Karadeniz Bölgesi
Bölgenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Zonguldak, Bartın, Düzce ve çevreleriyle Kastamonu’nun batı ilçelerinde hafif kar yağışının da görülebileceği de düşünülyor. Bölgenin iç kısımlarında ise kuvvetli buzlanma, don, pus ve sis olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. 
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin edilen bölgede yağış beklenmiyor. Bölgenin iç kısımlarında kuvvetli buzlanma, pus, don ve sis olaylarının görülme ihtimalinin yüksek olduğu bilgisi paylaşıldı. Doğu Karadeniz’in iç yerlerinde bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu da açıklandı. 
Doğu Anadolu Bölgesi
Parçalı ve çok bulutlu bir havanın görüleceği bölgede bazı bölgelerde kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusuyla Elazığ, Bingöl, Ağrı ve Erzurum ve Van illerinin genelinde kar yağışının görüleceği açıklandı. Bölgenin tamamında kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus olaylarının görüleceği düşünülüyor. Bölgedeki dik yamaçlarda çığ tehlikesinin de bulunduğu paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Güneydoğ Anadolu Bölgesi’nin genelinde aralıklı olacak olan karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. Parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgenin genelinde gece ve sabah saatlerinde etkisini gösterecek olan buzlanma, don, sis ve pus olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği söylendi. 
İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde kar yağışının etkili olması beklenmezken yetkililer buzlanma ve don olaylarının yaşatabileceği olumsuzluklar nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika gündem kar yağışı don buzlanma hava durumu