Haftalık vaka sayıları haritasında zirve İstanbul'un!

TAKİP ET

Koronavirüs salgınında Türkiye genelinde vaka sayılarının haftalık bazda detaylı olarak gösterildiği haftalık İnsidans haritası açıklandı. Tabloya göre en fazla vaka sayısıyla İstanbul'un zirvede olduğu görüldü.

Reklam
Reklam

Koronavirüsün yeni ortaya çıkan ve hızlı bulaş özelliği gösteren varyantı olarak bilinen Omicron nedeniyle vaka sayıları hızlı artış yaşamaya devam ediyor. Türkiye genelinde haftalık vaka sayılarının detaylı olarak gösterildiği haftalık İnsidans haritasını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısının çok fazla yükselme gösteridiği İstanbul'un 1571,46 vakayla ilk sırada yer aldığını söyledi.



8 Ocak ile 14 Ocak tarihleri arasını gösteren illere göre vaka haritasında her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayıları verilerine göre İstanbul'u 714,29 ile İzmir takip ederken üçüncü sırada 6269,65 ile Ankara oldu.



VAKA YOĞUNLUĞUNUN EN ÇOK ARTTIĞI 10 İL İSE ŞÖYLE:

8 Ocak ile 14 Ocak arasındaki vaka yoğunluğunun bir önceki tabloya göre artan 10 il ise şöyle sıralandı: İstanbul, İzmir, Ankara, Bolu, Rize, Kocaeli, Trabzon, Erzurum, Bingöl, Bilecik, Tunceli..


 

8 14 ocak haftalık vaka haritası haftalık vaka tablosu fahrettin koca haftalık İnsidans haritası