Haiti'de katliam gibi çatışma: 21 kişi öldü

TAKİP ET

Dünya, Haiti'den gelen çatışma haberi ile sarsıldı. Çeteler arasında çıkan silahlı çatışmada 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Haiti’den gelen çatışma haberi tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Yerel medyada yer alan haberlere göre ülkenin Kuzeyinde bulunan kuzeyindeki l'Artibonite bölümüne bağlı Petite Riviere semtinde yaşanan olayda, iki rakip çete arasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü. Ölenler arasında çete üyeleri olduğu gibi masum vatandaşlar da bulunuyor.

Haiti’de yaşanan çatışmaya ilişkin insan hakları savunucularından da açıklama geldi. Çıkan çatışmada bazı kurbanların diri diri yakıldığı, bazılarının ise palayla öldürüldüğü ifade edildi. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, bölgede yaşanan şiddetin bir an önce durması için çağrı yaptı.

ÇETELER ARASI ÇATIŞMALAR YOĞUN

Çeteler arası çatışmaların en yoğun olduğu ülkelerden biri olan Haiti'de geçtiğimiz hafta yine rakip çeteleri arasında çıkan silahlı çatışmada 234 kişi Hayatını kaybetmişti. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada olayların başkente bağlı Cite Soleil Santimde yoğunlaştığı bildirildi.

İnsan hakları savunucuları tarafından açıklanan raporda ise 16 kişinin kayıp olduğu, 89 kişinin hayatını kaybettiği ve 74 yaralı olduğu ifade edildi.

Özellikle son dönemlerde artan şiddet olayları 53 yaşındaki devlet başkanı Moise'nin 7 Temmuz'da öldürülmesinin yıl dönümü sonucu başladı. Çeteler devlet başkanının öldürülmesinin ardından bölgede alan kontrolü için birbiriyle çatışıyor.