Haiti nerede? Haiti hangi kıtada? Haiti'deki Türkler neden kaçırıldı?

TAKİP ET

Ajanslara düşen son dakika bilgisinde Haiti'nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında bir turist otobüsünü durduran çete, 8'i Türk olmak üzere toplam 17 kişiyi kaçırdı. Çetenin bölgenin en korkulu çetelerinden biri olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Ajanslara düşen son dakika bilgisinde Haiti’nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında bir turist otobüsünü durduran çete, 8’i Türk olmak üzere toplam 17 kişiyi kaçırdı. Çetenin bölgenin en korkulu çetelerinden biri olduğu öğrenildi. 400 Mawazo çetesinin 8’i Türk olmak üzere 17 kişiyi fidye için kaçırdığı haberi dünya gündemine bomba gibi düştü. Gündemi sarsan bu haberin ardından ‘Haiti nerede?’, ‘Haiti hangi kıtada?’, ‘Haiti’deki Türkler neden kaçırıldı?’ gibi pek çok soruya yanıt aranmaya başlandı. İşte detaylar…

Haiti’deki Türkler Neden Kaçırıldı?

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin bir suikast sonucu öldürülmesi sonrasında ülkede çeteler her geçen gün daha da güçlerini daha da artırıyor. 400 Mawazo adlı çetenin 8’i Türk olmak üzere 17 kişiyi fidye amaçlı kaçırması dünya gündemine bomba gibi düştü. Kaçırılma olayının ardından Dominik’te bulunan Türk Büyükelçiliği harekete geçti. Dominik’teki Büyükelçiliğin Haitili makamlarla temas halinde olduğu bilgisine ulaşıldı.



Haiti Nerede?

Haiti’den gelen kaçırılma haberinin ardından ‘Haiti nerede?’, ‘Haiti hangi kıtada?’ şeklinde sorulara yanıt aranmaya başlandı. Haiti, Karayipler bölgesinin en kalabalık iki ülkesinden biridir. Haiti Cumhuriyeti, Amerika’da bulunan bir ülke olup Karayip Denizi’nde yer alan bir ada ülkesidir. Haiti, Küba’nın doğu kısmında yer almaktadır ve Hispaniola adasında Dominik Cumhuriyeti ile birlikte bulunmaktadır. Hispaniola adasının batı kısmında yer alan Haiti, yüzölçümü bakımından 27.750 km² olan bir ülkedir. Haiti’ninj para birimi Gourde’dir.