Hakaret suçlamasıyla mahkemeye çıkan Ezgi Mola, para teklif edildiğini açıkladı!

TAKİP ET

Ünlü oyuncu Ezgi Mola, Batman'da İpek Er isimli bir genç kızın intiharından sorumlu tutulan Musa Orhan ile ilgili yaptığı paylaşıla hakkında açılan hakaret davası duruşmasına katıldı. Mola, mahkemede Musa Orhan'ın uzlaşmacı aracılığı ile kendisine para teklifi yapıldığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Batman'da silahla intihar ederek canına kıyan İpek Er'in, intiharından önce yazdığı mektupta, kendisine Musa Orhan isimli bir kişini cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etmişti. Olayın ortaya çıkması sonrasında ise önce tutuklanan sonra serbest bırakılan Orhan için bir paylaşım yapan ünlü oyuncu Ezgi Mola hakkında 'hakaret' davası açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşmasında Ezgi Mola, Musa Orhan'ın kendisine 50 bin lira para teklifi yaptığını söyledi.



İpek Er isimli genç kıza cinsel saldırıda bulunan ve daha sonra intihara sürükleyen Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ihraç edilen Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın Musa Orhan'ın önce tutuklanıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından olaya tepkisini göstererek 'Tecavüzcü şerefsizi dışarı salan vicdanınızda boğulun. Artık yasa, dua, dilek, istek, rica, umut herşeyi elimizden aldınız ya!! Ne diyim! Yazıklar olsun ! Yazıklar olsun !!! #MusaOrhanTutuklansin' ifadeleriyle bir paylaşım yapmıştı.



Ezgi Mola'nın sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşım üzerine Musa Orhan'ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak Mola hakkında 'Hakaret' suçlamasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. 



Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Basit yargılama' usulü ile görülen davanın kararında Mola'ya 65 gün adli para cezası(5 bin 200 TL) verildi. Karara Mola'nın avukatları itiraz ederken yargılanmanın tekrar yapılmasını talep etti. Bunun  üzerinde Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesi yargılama gününü avukatlara iletti.

Bugün görülen duruşmaya Ezgi Mola ve taraf avukatları katılırken mahkemede savunmasını yapan Ezgi Mola, Musa Orhan'ı hiç tanımadığını ve olayın ortaya çıkması sonrası kadına şiddete destek amaçlı o tweeti attığını söyledi.



50 BİN TL KARŞISINDA UZLAŞMAK İSTEDİLER

Hakkında yazılan mütaalaya karşı da bir savunma veren Ezgi Mola, ana akım medyanın haberleri ve kendisinden önce atılan 160 bin küsür twitten sonra yazdığı paylaşımla nasıl linç kampanyasını başlatmış olabileceğini bilmediğini söyleyerek, dosyanın uzlaşmaya gittiğinde uzlaşmacının kendisini aradığını ve twitin silinmesi ve ardından özür twiti atılmasıyla birlikte 50 bin lira para vereceklerini söylediğini mahkeme heyetine iletti.

Ezgi Mola, mahkemeye parayı kabul etmediğini beyan ettikten sonra beraatini istediğini yönünde talebini iletti. Mahkeme heyeti ise sanık avukatlarına Ezgi Mola için yapılan mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verilmesini kabul etti ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ezgi mola musa orhan hakaret davası 50 bin lira teklif