Hakkari yoğun kar yağışının esiri oldu

TAKİP ET

Yılın ilk karını gören Hakkari'de kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken araçlar yollarda mahsur kaldı.

Reklam
Reklam

Hakkâri`nin Yüksekova ilçesinde etkili olan ve tüm İlçeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışından sonra araçlar kara gömüldü. Yoğun kar yağışı altında kalan İlçede bazı sürücüler ise yollarda mahsur kaldı. Günler öncesinden uyarılarda bulunan Meteoroloji müdürlüğü yoğun kar yağışı ile ilgili uyarılar yapılmasıyla akşam saatlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Dünden beri etkili olan kar yağışı sebebiyle ilçe beyaza bürünürken, araçlar ise kara gömüldü.

Öte yandan sabah iş yerlerini açan esnaf, kapılarının önünde biriken karları küreklerle temizlerken, kara hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler ise önlemsiz oldukları için yollarda mahsur kaldılar.  İpekyolu ve Cengiz Topel caddeleri üzerinde seyir halinde olan sürücüler ilerlemekte zorlanırken, Yüksekova Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri de caddelerde biriken karları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Sabah saatlerinde kar altındaki arabasını temizleyen Rıdvan Kaya, "Yüksekova'da 2 aydan fazladır soğuk havalar hakimdi. Meteorolojinin uyarılarından sonra dün akşam başlayan kar yağışı ilçeyi kara gömdü. Şu an arabamı çalıştırıyorum o da soğuk havanın etkisinden donmuş. Isınmasını bekliyorum, sonra işe gideceğim'' dedi. Yetkililer ise yollarda oluşacak sis ve buzlanmadan dolayı sürücüleri uyardı.

hakkari Kar yağışı