Haklarını ve işlerini geri isteyen Migros işçilerine gözaltı kararı!

TAKİP ET

Migros'un haksız yere işten çıkarttığı işçilerden bazıları Migros'un sahibi Tuncay Özilhan'ın evinin önüne giderek hem haklarını hem de işlerini geri istediler. Yapılan eyleme polis müdahale edince eylemci işçiler ters kelepçe gözaltına alındılar.

Reklam
Reklam

Migros'un Esenyurt'ta bulunan deposunda çalışan işçiler kendilerine verilen yüzde 8'lik zammı kabul etmediklerini söylediler ve yapılan haksızlığı protesto ettiler. Gerçekleştirdikleri protesto sonrası ise toplam 257 işçi Migros yönetimi tarafından işten çıkarıldı. 



Haksız yere işten çıkarıldıklarını savunan işçiler şirketin sahibi olan Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evinin önüne giderek hem haklarını hem de işlerini geri istediklerini söylemek için eyleme başladılar. İşçilerin bu eylemlerine polis müdahale edince, eylemci işçiler ters kelepçeyle birlikte karakolluk oldular.



İŞÇİLER SERBEST BIRAKILDI

Apar topar emniyete götürülen işçiler burada yapılan işlemlerin ardından serbest bırakılırken konuyla ilgili açıklama yapan DGD-SEN, Migros yönetim kurulu başkanı Tuncay Özilhan'ın villasının önünde 257 işçinin işe geri dönmesini istediği için gözaltına alındığını ve bu işçilerin daha sonra serbest bırakıldığını duyurdu.
 

migros işçileri tuncay özilhan eylem gözaltı 257 işçi