Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında ve ne iş yapıyor?

TAKİP ET

Uzun zamandır yarış severler tarafından heyecanla beklenen 96. Gazi koşusu bugün yapılıyor. Gazi Koşusu başlarken aynı zamanda ünlü Jokey Halis Karataş'ta merak konusu oldu. Halis Karataş 70. Gazi koşusunda yıllardır kırılamayan pistir rekorunu kırmıştı. Peki, Halis Karataş kimdir? Halis Karataş kaç yaşında ve nereli?

Reklam
Reklam

Ünlü Jokey Halis Karataş bugün merak konusu oldu. Uzun zamandır yarış tutkunlarının heyecanla beklediği 96. Gazi koşusu bugün yapılırken Gazi koşusunda bulunan jokeylerde vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. En çok merak edilen isimlerden biri de Halis Karataş oldu. Peki Halis Karataş kimdir, Kaç yaşında? Halis Karataş aslen nereli, evli mi?

Halis Karataş kimdir, kaç yaşında?

Ünlü jokey Halis Karataş, Sivas’ta 2 Ekim 1972 tarihinde dünyaya geldi. Çocukluk yıllarında futbola karşı ilgisi olan Karataş, amcası ve babasının seyis, ağabeyinin ise jokey olması nedeniyle ilgisini bu yöne yöneltti.

Halis Karataş’ın ailesi jokey olmasını istemedi fakat o henüz 14 yaşında bu konuda ilk adımını atarak jokey oldu. Yarış dünyasında sihirbaz lakabı ile bilinen Halis Karataş, kariyerinde birçok başarıya da imza attı. En önemli başarısı ise kayınpederinin sahibi olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanması oldu.

Halis Karataş, 2009 yılında düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivali'nde özel Malazgirt koşusunu da kazandı. 21 Temmuz 2019'a kadar bildiği 520 farklı at ile 165 şampiyonluk yaşayan Halis Karataş, 20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda 1. olarak bu alanda 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu'dan rekorunu aldı.

Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu yaşayan Halis Karataş, 2006'da kazandığı Gazi Koşusu sonrasında hakkında şike ve adam yaralama suçları iddialarının gündeme gelmesi üzerine basın toplantısı düzenledi. Halis Karataş, haberlerin Gerçek dışı kasasına ve kötü niyetli olduğunu belirterek hakkında iddialarda bulunan şahsı 5-6 kez gördüğünü söyledi.

Halis Karataş kiminle evli?

Ünlü Jokey Halis Karataş, eski TCK başkanlarından Özdemir Ataman’ın kızı Begüm Ataman ile evlenmiştir. Azra ve Özdemir adında iki çocukları bulunan çiftten Begüm Ataman Karataş 28 Mart 2014 yılında kanser sebebiyle hayatını kaybetmiştir. İyi bir Galatasaray taraftarı olan Halis Karataş daha önce şarkıcı Soner'in yorgundum isimli şarkısının klibinde de rol almıştır.