Haluk Levent'ten Kızılay ile ilgili canlı yayında açıklama geldi! Karar alır parayı iade eder ben bilemem

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ilk günden beri sahada olan isimlerden biri de Haluk Levent'ti! Levent'in Kızılay'dan para ile aldığı çadırlar gündem olunca canlı yayında açıklama yapıldı!

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş  merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depremin ardından AFAD ve Kızılay ekiplere ilk günden beri sahada çalışmalarını yürütüyor. ilk günden beri deprem bölgesindeki vatandaşlar için çabalayan ve onlar için yardımlar toplayan AHBAP Derneği kurucusu Haluk Levent de yer alıyor. AHBAP Derneği olarak Haluk Levent'in Kızılay'dan para ile çadır alması gündemi yıktı geçti! konu ile ilgili olarak Kızılay ve Haluk Levent tarafından açıklama geldi.

KEREM KINIK AÇIKLAMA YAPTI

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ortaya atılan iddialar hakkında açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Çadırları maliyet fiyatına sattık. Türk Kızılayı ve AHBAP arasındaki işbirliği ahlaki, akılcı ve yasaldır. aksini iddia edenler aradaki meseleyi anlamamış ya da kötü kalpli biridir!”

HALUK LEVENT’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AHBAP Derneği kurucusu ve başkanı Haluk Levent de  konuyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Toplam 15.250 çadır aldık. bunların 2 bin  50'si Kızılay'dan., 13200 tanesi başka yerlerden. Arkadaşlar Kızılay'ın sitesinde çadır satışlarını görmüş, Ankara Eczacılar Odası da almış biz neden almayalım?

BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMEDİM

Kızılay'ın ihraç için hazırladığı 2050 çadırı aldık. Kızılay şirketlerinin çadır sattığı biliniyor, deprem zamanı ya da değil; bu durum yeni ortaya çıkmadı daha önceden de biliniyordu. amacımız bir can dahi olsa En kısa sürede yardım edebilmek. Bu amaçla başka bir şey düşünmedik!

PARAYI İADE EDER BEN BİLMEM

Ancak Kızılay bir karar alır parayı iade eder, bunu ben bilemem!”