Ham petoldeki fiyat düşüşü Türkiye'de benzin ve motorinde indirim beklentisi yarattı!

TAKİP ET

Son haftalarda benzin be motorinde yaşanan fiyat yükselmeleri araç sahiplerini büyük sıkıntıya sokarken, brent tipi ham petrolde yaşanan fiyat düşmesi Türkiye'de 2 TL gibi bir fiyatın düşeceği beklentisini yarattı.

Reklam
Reklam

Brent tipi ham petrolde Şubat ayı vadeli işlemleri dün akşam saat 19.59'dan (TSİ) itibaren yüzde 5.46 oranında bir düşüş yaşadı. Bu fiyat düşüşü ile birlikte ham petrol varil başına 69.23 dolara inerken WTI tipi ham petrolün Ocak ayı vadeli işlemleri de yüzde 5.4 oranındaki düşüşle birlikte 66.15 dolara kadar düştü.

Bu düşüşlerin pompa fiyatlarına yansımadığı belirtilirken, önümüzdeki günlerde benzin ve motorinin fiyatlarında yeni indirimlerin olacağı değerlendiriliyor. Şayet indirim söz konusu olursa hem benzinin hem de motorinin pompa fiyatlarında 2 TL’ye kadar indirimler yapılabileceği düşünülüyor.



ÜRETİM DURABİLİR!

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve tüm dünyayı endişe içine sokan Omicron varyantının etkisinin ise petrol üretimine yansıyabileceği konuşuluyor. Yeni varyantın  ne kadar tehlikeli olduğu kanıtlanırsa dünya genelinde yeni kısıtlamaların getirilebileceğini söyleyen uzmanlar, bu durumun da küresel petrol talebini azaltacağı ve OPEC+ ülkelerinin 2022 yılının Ocak ayında petrol üretimini durdurabileceğini değerlendiriyorlar.

 

benzin motorin 2 lira indirim beklentisi ham petrol fiyatı