Hamilelikte Beta HCG kaç olmalı? Hamilelik haftalarına göre Beta HCG değerleri

TAKİP ET

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık Beta HCG adı verilen hamilelik testleri hayatımıza girdi. Anne adayları hamilelik haftalarına göre Beta HCG değerlerini öğrenmek için internete yöneldi. Peki hamilelikte Beta HCG kaç olmalı? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte anne adaylarının yaptığı idrar testinin yerini Beta HCG adı verilen testler almaya başladı. Hamilelik konusunda en kesin sonuçları kişiye teslim ettiği bilinen Beta HCG testi gün geçtikçe daha çok anne adayının gündemine girmeye başladı. Hamilelik haftalarına göre Beta HCG değerlerini öğrenmek isteyen kadınlar arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki hamilelikte Beta HCG kaç olmalı?
Hamilelikte Beta HCG Kaç Olmalı?
Hamile olmayan kadınlarda Beta HCG testinin 0-10 mIU/ml arasında bir sonuç verdiği gözlemlenmektedir. Cinsel hayatını aktif olarak sürdüren kadınların Beta HCG testi sonucunun yüksek çıkması hamile olma ihtimallerinin de artmasına neden olmaktadır. Beta HCG testinin değeri kişinin hamileliğin kaçıncı ayında olduğunu göstermektedir. 
Hamilelik Haftalarına Göre Beta HCG Değerleri
Uzmanlar hamilelik testini yapmak isteyen kişilerin cinsel ilişkilerinin son ermesinin ardından 8 gün boyunca beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Yani Beta HCG testi cinsel ilişkiden 8 gün sonra yapılmalıdır. Beta HCG testi kişinin gebe olup olmadığı, hamileliğin kaçıncı gününde veya ayında olduğunu kesin olarak ortaya çıkarmaktadır. Beta HCG terimi halk dilinde hamilelik hormonu olarak da tanınmaktadır. 
Anne adaylarının hamileliğinin kesinleşmesi için cinsel ilişki sonrası döllenmenin sorunsuz olarak gerçekleşmesi ve embriyonun rahime doğru şekilde tutunması gerekmektedir. Beta HCG testi bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte yapılmaktadır. Beta HCG testi hormonu eğer pozitif çıkarsa kişi 3. haftada bunu öğrenecektir. Beta HCG seviyesi 3. haftada 5-50 mIU/mL, 4. haftada mIU/MI ve 5. haftada 18-7.340 mIU/mL aralığına ulaşmaktadır. 
Beta HCG testi 3. haftadan itibaren doğumun gerçekleşeceği tahmini süresi olan 40. haftaya kadar yükselmektedir. 5. haftadan itibaren anne adayının düzenli aralıklarla ultrason testlerine tabi tutulduğu da bilinmektedir. 

Beta HCG hamilelik gebelik