Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen şeyler

TAKİP ET

Hamilelikte bütün kadınların midesi bulanmaktadır. Hamile kadınlar hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer, hamilelikte mide bulantısına çözüm var mı, gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar, gebelikte mide bulantısına iyi gelen şeyler nelerdir sorularının yanıtlarını aramaya başladı.

Reklam
Reklam

Hamilelikte doğal olarak mide bulantısı yaşanır. Bazı annelerde mide bulantısı olayı şiddetli olurken, bazı annelerde de daha hafif yaşanır. Mide bulantısı can sıkıcı bir durum olduğu için hamile kadınlar mide bulantısına çözüm yolları arıyor. Hamilelikte bütün kadınların midesi bulanmaktadır. Hamile kadınlar hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer, hamilelikte mide bulantısına çözüm var mı, gebelikte mide bulantısı ne zaman başlar, gebelikte mide bulantısına iyi gelen şeyler nelerdir sorularının yanıtlarını aramaya başladı.

Hamilelikte 10 anne adayından 9 tanesi mide bulantısı rahatsızlığı yaşamaktadır. Hamilelikte mide bulantısı oldukça doğal bir sorundur. Bu yazımızda hamilelikte mide bulantısını geçirebilecek ve hafifletebilecek çözüm yollarını sizler için araştırdık. Her şeyi doktor kontrolünde yapmanız gerekmektedir. Doktora danışmadan bu önerileri kesinlikle yapmamanızı tavsiye ederiz çünkü her anne adayının bünyesi aynı değildir.

Hamilelikte Mide Bulantısı Ne Zaman Başlıyor?

Gebelik sürecinde mide bulantıları genellikle ilk üç aylık zaman diliminde başlamaktadır ve yoğun bir şekilde görülür. Genelde sabahları yaşanır. İlk üç aylık süreçten sonra mide bulantıları azalır. Beşinci aydan sonra ise tamamen ortadan kalkar.

Gebelikte Mide Bulantısı Sebepleri

Hamilelik sürecinde kadın hormonlarında değişiklikler yaşanmaktadır. Hormonların yükselmesiyle vücudun reaksiyonları değişir. Bundan dolayı bu tür değişkenler mideye ve kusmaya etki eder. Mide bulantılarının nedeni tam olarak anlaşılamamıştır.

Gebelikte Mide Bulantısına İyi Gelen Şeyler

Hamilelikte mide bulantıları gerçekten anne adayının kabusu haline gelmektedir. İstatistiklere bakıldığında 10 anneden 9 tanesi bu sorunu yaşamaktadır. Evde uygulayacağınız bazı yöntemlerle mide bulantısını hafifletebilirsiniz. Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen doğal yöntemler;

Bolca dinlenmek.

Stres ve sinir gibi şeylerden uzak durmak gerekiyor.

Anne olacak kişi istediğini yemesi gereklidir. İstemediğini ise zorla yememesi gereklidir.

Sıvı tüketimini artırmalıdır. Öğün aralarında muhakkak sıvı almalıdır.

Uyandığı gibi hemen ayağa kalkmamalıdır. Kraker gibi hafif atıştırmalık şeyler yemelidir. Sonrasında kalkabilir.

Parfüm ve benzeri kokulardan uzak durmak gereklidir.

Ekmek ve beyaz leblebi gibi yiyecekler mide bulantısını hafifletir.

Hamilelikte Aşırı Kusma Sorununa Çözüm

Hamilelikte hafif, orta ve şiddetli mide bulantısı ve kusma yaşanabilir. Eğer hafif ve orta ise yukarıdaki tavsiyelerimize uyabilirsiniz. Eğer şiddetli mide bulantıları ve kusmalar yaşıyorsanız kesinlikle uzman bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Kusma yüzünden kilo kaybı yaşanabilir. Hatta psikolojik sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden tedavi altına alınması gereklidir. Serum, B vitamini ve şeker gibi tedavi yöntemleri uygulanır. Bundan sonra anne adayları biraz olsun rahatlar.

Mide Bulantısına İyi Gelen İlaçlar Nelerdir?

Hamilelikte doğal olarak yaşanan mide bulantısına olumlu etki yağan ilaçlara antiemetik ilaçlar denmektedir. Hamilelik döneminde doktorun tavsiyesi dışında ilaç içmek tavsiye edilmez. Doktor tavsiyesiyle hareket etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kusma ve mide bulantısına karşı ağız bakımı da önemlidir. Diş ve diş etleri gebeliğe ve kusmaya bağlı olarak zarar görebilir. Bu yüzden ağzınızı çalkalayıp diş fırçalamanıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer Hamilelikte mide bulantısına iyi gelen şeyler