Hande Karacasu kimdir, kaç yaşında, nereli? Hande Karacasu neden gözaltına alındı? Sessiz istila filmi nedir?

TAKİP ET

Hande Karacasu kimdir, kaç yaşında, nereli? Soruları Türkiye'de gündem oldu. Hande Karacasu'nun dün Youtube hesabı üzerinden paylaşılan kısa film, 3 Mayıs 2043'te geçiyor. Kısa filmde doktor bulunduğu anlaşılan bir genç, sığınmacıların 'işgal ettiği' Türkiye'de anne ve babasına geçmişte 'gerekli tepkiyi göstermedikleri için' sitem ediyor. Peki Hande Karacasu neden gözaltına alındı? Sessiz istila filmi nedir?

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), ‘Sessiz İstila’ isimli sığınmacı karşıtı kısa filmin üreticisi Hande Karacasu ve ‘Militer Doktrin’ isimli Twitter hesabının yöneticisi bulunduğu öne sürülen H.D.’nin gözaltına alındığını bildirdi. Peki Hande Karacasu kimdir, kaç yaşında, nereli? Hande Karacasu neden gözaltına alındı? Sessiz istila filmi nedir?

Sessiz İstila filmi izle! Sessiz İstila filmi konusu nedir? 2043 yılında Türkiye çok korkunç...


 

Hande Karacasu kimdir?


Hande Karacasu sosyal medya hesabından "Sessiz İstila" videosunu yayınlamıştır. Hakkında çok bilgi bulunmayan Hande Karacasu son dakika gelen haberle gözaltına alındı. Twitter'da 54 bin takipçisi tespit edilen Hande Karacasu, Spiker ve Siyasal iletişimcidir. Türkiye'deki sığınmacıları ve düzensiz göçmenleri husus alan "Sessiz İstila" adlı kısa filmle alakalı Güvenlik Genel Müdürlüğü harekete geçti. EGM'den oluşturulan açıklamada, mültecilerle alakalı birtakım verileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak sunan siyasal iletişimci ve spiker Hande Karacasu Sakarya'da gözaltına alındı.
 

Hande Karacasu neden gözaltına alındı?


Egm'den oluşturulan yazılı açıklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca kanunların verilen yetki kapsamında suç ve suçlularla mücadele hedefiyle internet içerisinde 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtildi.

Çalışmalar kapsamında, Youtube'de "Sessiz İstila" başlıklı kısa filmin yayınlandığı belirlenerek video bünyesinde sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle alakalı verileri manipüle edip gerçekleri çarpıtarak yayınladığı teşhis edilen Hande Karacasu'nun Sakarya'da yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Suriyeli sığınmacılar ve düzensiz göçmenlerle alakalı provokatif paylaşımlarda bulunduğu belirlenen, "Militer Doktrin@militerdoktrin1" rumuzlu hesabın yöneticisi bulunduğu değerlendirilen H.D'nin de İstanbul'da yakalandığı ifade edildi.

Hande Karacasu serbest bırakıldı

Hande Karacasu'nun avukatlarından Mehmet Zengin ise sosyal medya hesabından Karacasu'nun serbest bırakıldığını duyurarak, “Meslektaşlarım Av. Serhat Tercan ve Av. Uğur Tarhan ile beraber, Sessiz İstila filminin üreticisi @KaracasuHande'nin Sakarya Güvenlik Müdürlüğü'ndeki ifadesine katıldık. Kendisi hastane kontrolünden sonra serbest bırakıldı” ifadelerini paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ açıklama yaptı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ reaksiyon gösterdi. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

– Sessiz İstila belgeselini yapan Hande Karacasu polis doğrultusundan gözaltına alınarak Sakarya il Güvenlik Müdürlüğü’ne götürülmüş. Türkiye'ye yönelik tehditleri anlatanlar gözaltına alınırken, ülkemize komplo kuranlar ödüllendiriliyor. Hande Karacasu yalnız başına değildir.

– Karacasu doğrultusundan çekilen Sessiz İstila isimli kısa belgesel kendine benim tarafımdan sipariş olarak verilmiştir. Yapım masraflarını ben karşıladım. Senaryoyu ben onayladım. H. Karacasu, denetimsiz göçün neticelerini gösterdi. Suriyeliler “halk” değil. Misafir. Kin/düşmanlık yok.

– Türkiye’de bir Sessiz İstila sürdürülüyor ve Türk Milleti’ni bu istilaya karşı uyandıran herkese gözdağı vermeye çalışıyorlar.