Hangi bankalar aidatsız kredi kartı veriyor? 2022 aidatsız kredi kartı veren tüm bankalar

TAKİP ET

Nakit para yerine kredi kartı kullanımı gün geçtikçe artıyor. Lakin insanlar kredi kartlarına aidat ödemek istemiyor. Bu doğrultuda hangi bankaların aidatsız kredi karı verdiği araştırılıyor. Biz de bu haberimizde sizlere aidat istemeden kredi kartı veren bankaları açıkladık. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Kredi kartlarından kesilen aidatlar kart için harcanan malzeme, ödeme altyapısı, pos servisleri gibi işlemlerde müşteriden alınan masraf bedeli olarak açıklanıyor. Bunun yanı sıra müşteriler aidat ödemeden kredi kartı sahibi olmak istiyor. Bu doğrultuda aidatsız kredi kartı veren birçok banka mevcut. Bizde bu haberimizde sizlere aidatsız kredi kartı veren bankalardan bahsettik. İşte konuya ilişkin detaylar...
Kart aidatları, hesaptan veya kredi kartından çekilmektedir. Eğer ki kredi kartı kullandığınız bankada herhangi bir hesabınız yoksa kartayda aidatınız, kredi kartı ekstrenize yansır. Yani bu şu anlama gelmektedir ki sizler harcama yapmadığınız bir ödemeyi, kart aidatı adı altında yapmak zorunda kalırsınız. Özellikle de kredi kartını sıklıkla kullanan kişiler ve ekstrelerini takip etmeyenler bu kesintinin farkına varmazlar.
Böyle bir ödeme yapmak istemeyen kişiler aidatsız kredi kartı veren bankalara araştırıyor. Aidatsız kredi kartı veren birçok banka vardır. Özellikle de katılım bankalarının müşterilerinden sıklıkla aidat almadıkları görülmektedir. Kuveyttürk, Albaraka Türk ve Vakıf katılım gibi katılım bankaları kart kullanımından dolayı müşterilerinden herhangi bir ücret talep etmez.
Kart aidatı en fazla ne kadardır?
Kişilerin kart kullanım oranlarına baktığımız takdirde ülkemizde sıklıkla tercih edilen tiplerinden biri İş Bankası'dır. Bu doğrultuda naximum kart aidatı ne kadar olduğuna İş Bankası üzerinden bakmak mümkündür. Sizlere bankaların yıllık kart aidatlarını maksimum düzeylerini aşağıda belirttik.

Kart Tipi

Yıllık Kart Aidatı (TL)

Mastercard Gold Asıl Kart

132.50 TL

Mastercard Gold Temassız Asıl Kart

132.50 TL

Mastercard Gold Ek Kart

66.25 TL

Mastercard Gold Temassız Ek Kart

66.25 TL

Mastercard Platinum Asıl Kart

150 TL

Mastercard Platinum Temassız Asıl Kart

150 TL

Mastercard Platinum Ek Kart

75 TL

Mastercard Platinum Temassız Ek Kart

75 TL

Mastercard Tema Asıl Kart

99,50 TL

Mastercard Ek Kart Tema

49,75 TL

Mastercard Yurtiçi/Yurtdışı Asıl Kart

99,50 TL

Mastercard Temassız Asıl Kart Yurtiçi/Yurtdışı

99,50 TL

Mastercard Yurtiçi/Yurtdışı Ek Kart

49,75 TL

Mastercard Yurtiçi/Yurtdışı Temassız Ek Kart

49,75 TL

Visa Klasik Yurtiçi-Yurtdışı Asıl Kart

99,50 TL

Visa Klasik Yurtiçi-Yurtdışı Temassız Asıl Kart

99,50 TL

Visa Klasik Yurtiçi/Yurtdışı Ek Kart

49,75 TL

Visa Klasik Yurtiçi/Yurtdışı Temassız Ek Kart

49,75 TL

Visa Platinum Asıl Kart

150 TL

Visa Platinum Temassız Asıl Kart

150 TL

Visa Platinum Ek Kart

75 TL

Visa Platinum Temassız Ek Kart

75 TL

Visa Premier Asıl Kart

132,50 TL

Visa Premier Temassız Asıl Kart

132,50 TL

Visa Premier Ek Kart

66,25 TL

Visa Premier Temassız Ek Kart

66,25 TL

VISA/Mastercard/TROY Maximum Pati Ek Kart

50 TL

Visa İş’te Üniversiteli

36,50 TL

Visa Temassız İş’te Üniversiteli

36,50 TL

TROY Klasik Kart

99,50 TL

TROY Klasik Ek Kart

49,75 TL

Sanal Kart

0 TL

Sanal Kartlar Yıllık Ücreti (KKTC)

5 TL

Visa Maximum Aidatsız Kart

0 TL

Visa İş’te Üniversiteli Aidatsız Kart

0 TL

VISA/Mastercard/TROY Maximum Genç Kart

99,50 TL

VISA/Mastercard/TROY Aidatsız Maximum Genç Kart

0 TL

VISA/Mastercard/TROY Maximum Pati Kart

100 TL

Mastercard Maximiles Asıl Kart

166 TL

Mastercard Maximiles Temassız Asıl Kart

166 TL

Mastercard Maximiles Ek Kart

83 TL

Mastercard Maximiles Temassız Ek Kart

83 TL

Mastercard Maximiles Select Asıl Kart

238 TL

Mastercard Maximiles Select Temassız Asıl Kart

238 TL

Mastercard Maximiles Select Ek Kart

119 TL

Mastercard Maximiles Select Temassız Ek Kart

119 TL

Visa Maximiles Asıl Kart

166 TL

Visa Maximiles Temassız Asıl Kart

166 TL

Visa Maximiles Ek Kart

83 TL

Visa Maximiles Temassız Ek Kart

83 TL

Visa Maximiles Select Asıl Kart

238 TL

Visa Maximiles Select Temassız Asıl Kart

238 TL

Visa Maximiles Select Ek Kart

119 TL

Visa Maximiles Select Ek KartVisa Maximiles Select Temassız Ek Kart

119 TL

Visa Maximiles Black Asıl Kart

450 TL

Visa Maximiles Black Temassız Asıl Kart

450 TL

Visa Maximiles Black Ek Kart

225 TL

Visa Maximiles Black Ek KartVisa MaximilesBlack Temassız Ek Kart

225 TL

Kredi kartı vergisi ne kadar?


Vergi tutarı kredi kartı aidatı üzerinden %5 BSMV şeklinde tahsil etmektedir. Örnek verecek olursak; kullandığınız kredi kartının yıllık aidatı 100 TL ise vergisi de 5 TL olacak ve sizden toplamda 105 TL aidat tahsil edilmiş olacaktır.
Kredi kartı aidatı ödememek için ne yapılabilir?
Kredi kartı aidatı ödemek istemeyen kişilerin başvurabileceği farklı yöntemler vardır. Bu yöntemlerden ilki ise kredi kartı aidatı talebi olmayan bankaları tercih etmektir. Bu bankalardan biri Enpara'dır.
Enpara, müşterilerinden hiçbir şekilde kart kullanımına ilişkin aidat talep etmemektedir. Yani bu bankadan kredi kartı aldığınız takdirde biri bedel ödemek zorunda kalmazsınız. Bunun yanı sıra bir diğer yöntem ise bankaların kredi kartlarının aidatsız olanlarını tercih etmektir. Buna bir örnek verecek olursak İş Bankası, standart kartlarının yıllık aidat tahsil ederken bunun yanı sıra aidatsız Maximum kredi kartını da müşterilerine sunmaktadır.
Kredi kartı ücretli mi?
Kredi kartları, bankaya ve bankanın kart tipine göre ücretli veya ücretsiz olarak sınıflandırılabilir. Kimi bankalar müşterilerden kredi kartlarına karşılık hiçbir ücret talep etmezken kimileri ise ücret isterler. Bunun yanı sıra bazı özel müşterilerden masraf alınmazken diğer kart kullanıcılarından ise yıllık kredi kartı aidatı alınır.
Banka kartları ücretli mi?
Birçok banka hesap kartlarını ücretsiz bir şekilde müşterilerine sunarken bazı bankaların ise masrafların karşılığında bir bedel aldığı bilinmektedir. Bu yüzden kişiler bankaları tercih ederken bu değişkene dikkat edebilirler.
Kimler kredi kartı aidatını geri alabilir?
Kişilerin belli bir limit üzerinde kredi kartı alabilmeleri için öncelikle çalışmaları gerekmektedir. Normal şartlarda bankalar kredi kartı verecek kişilerden gelir belgesi talep eder. Lakin bunun yanı sıra bankaların büyük bir bölümü, yazılı basit bir gelir belgesi ile müşterilerine kredi kartı vermektedir. Tüm bunların yanı sıra kişinin kredi notunu yüksek olması kredi kartı limitinin de aşılmaması şartı aranır. Ayrıca idari ve kanuni takip bibi banka sicilini bozacak kayıtların olmaması gerekir.
Normal şartlarda kredi kartı almak için 18 yaşını doldurmak, resmi bir gelire sahip olmak ve belirli bir seviyede kredi notuna sahip olmak gerekir. Özellikle son zamanlarda bankaların bu kuralların bir kısmını hiçe saydıkları görülmekte. 18 yaş ile ilgili husus, ek kartlar ya da öğrenci kredi kartları için geçerli değildir. Öğrenciler, velilerinin izni olmak kaydı ile daha erken yaşta kredi kartı alabilirler. Ayrıca 18 yaşını geçen biri, aile bireylerinden biri için ek kart talebinde de bulunabilir.
Kimlere kredi kartı verilmez?
Kredi kartı, kredi kartı düşük olan vatandaşlara veya gecikmeli kredi kartı, KHM ya da kredi ödemesi bulunanlara verilmemektedir. Bunun yanı sıra toplam gelirinin 4 katından daha fazla kredi kartı limitine sahip olan kişilere de kredi kartı verilmez. Bazı bankalar, tüm cezaİ yaptırımları göze alarak LKS limitinin üstünde kredi kartı limiti vermektedir.
Ayrıca 18 yaşından küçük bireylere ek kart ya da öğrenci kartı gibi istisnalar dışında kredi kartı verilmemektedir. Bunun yanı sıra vesayet ya da tutukluluk halinde olanlara da kredi kartı verilmez. Kredi kartı kullanımına ilişkin hakkında yasal engel bulunanlara da kredi kartı verilmemektedir. Tüm bunların yanı sıra haciz, icra takibi, idari takip, kara liste kaydı ve kanuni takip kaydı olan vatandaşlara da kredi kartı verilmez.
En kolay kredi kartı veren bankalar hangileridir?
Kolaylıkla kredi kartı alabileceğiniz bankalar vardır. Bu bankalar şunlardır:
TEB
QNB Finansbank
Vakıfbank
İş Bankası
Yapı Kredi
Akbank
Garanti BBVA
Denizbank
Geliri olmayan vatandaşlar kredi kartı alabilir mi?
Ev hanımları, öğrenciler ya da geliri bulunmayan diğer bireyler, bankadan bankaya değişmek kaydı ile en fazla 2.000 TL kredi kartı limitine sahip olabilirler. Bazı bankalar bu limiti 1.000 TL ile sınırlarken 2.000 TL azami limit tutarını ifade etmekte.

kredi kartı aidatı aidatsız kredi kartı banka