Hanım Kız tartışmasında yeni gelişme! Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

TAKİP ET

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği resmi temaslara çevirmen olarak katılım gösteren Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab için 'hanım kız' ifadesini kullanması uzun süre gündem olmuş ve tepki çekmişti. Hanım kız tartışması devam ederken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kavakcı'dan Kılıçdaroğlu'nun bu söylemine yönelik hamle gecikmedi.

Reklam
Reklam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği resmi temaslara çevirmen olarak katılım gösteren Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab için ‘hanım kız’ ifadesini kullanması uzun süre gündem olmuş ve tepki çekmişti. Hanım kız tartışması devam ederken konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kavakcı’dan Kılıçdaroğlu’nun bu söylemine yönelik hamle gecikmedi. Kılıçdaroğlu, kullandığı hanım kız ifadesinin Anadolu’da yaygın bir şekilde kullanılan bir ifade olduğunu söylese de Kavakcı’dan karşı hamle geldi ve Kavakcı’nın CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Gündemden düşmeyen konuyla ilgili Kavakcı’nın avukatından Kılıçdaroğlu hakkında şikayette bulunulduğuna dair açıklama geldi. İşte detaylar…

Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kullandığı ‘hanım kız’ ifadesinin ardından tartışmalar peş peşe gelmiş ve bu konu gündemden düşmemişti. Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab’ın avukatı Sezgin Tun ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada kamu görevini ifa eden müvekkilini hedef aldığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunduğunu aktardı. 

Kamu Davası Talebi

Hazırlanan dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun Kavakcı’nın kişilik haklarına saldırı oluşturan beyanlarda bulunduğu belirtildi ve ‘Şüphelinin, müvekkile karşı eylemleri nedeniyle tehdit, nefret ve ayrımcılık, görevi yaptırmamak için direnme, kamu görevlisine hakaret ve resen tespit edilecek suçlardan cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında kamu davası açılmasını talep ediyoruz’ ifadelerine yer verildi. Söz konusu dilekçede CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun kavakçı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlara da yer verildi.

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesi sırasında özel tercümen kullanmasını eleştirmiş ve ‘Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar. Çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır.’ demişti.