Hasalıklarda hangi kan grubu daha şanslı?

TAKİP ET

Farklı kan gruplarının olmasıyla hastalığa yatkın kan grupları araştırılmaya başlandı. Her kan grubunun farklı olaylardan etkilenmesi üzerine kan grupları arasında gruplaştırma oluşturuldu. Hangi kan grubu daha şanslı sorusunun yanıtı haberimizde

Reklam
Reklam

En çok araştırma yapılan konulardan olan kan grupları üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Her kan grubunun insan sağlığı üzerinde etkileri açıklandı. Kan gruplarının farklı hastalıklara karşı riskli olduğu da görülmektedir.
Hangi kan grubu daha şanslı?
Bazı kan grupları kişileri hastalıklara karşı korurken bazıları ise daha etkisiz olmaktadır. Son dönemde herkes tarafından bilinen Covid-19 hastalığına karşı şanslı kan grupları ise merak edildi. Bu virüsün üzerinde etkili olan kan grupları olduğu gibi daha şanssız kan grupları da vardır.
Kanser hastalığında hangi kan grubu şanslı?
Kanser hastalığının araştırılması sonucunda ortaya çıkan bulgular sonucunda 0 kan grubu olan kişiler A, B ve AB kan grubundaki insanlardan daha çok şanslı olduğu söylenmektedir. Araştırmalar soncunda 0 kan grubuna sahip kişilerin diğer hastalıklara karşıda daha dirençli olduğu görülmektedir. Bunun sonucunda hasta olmamaları gibi bir durum söz konusu değil hasta olabilirler fakat daha kolay atlatabilirler denilebilir.
Kanser hastalığı ve kan grupları arasındaki ilişki nedir?

Göğüs kanseri: Göğüs kanseri olanların arasında 0 ve B kan gruplarına sahip olanların tedaviye daha hızlı karşılık vermesi görüldü.

Sinir sistemi kanseri: Sinir sistemi kanseri olanların arasında yapılan araştırmalar sonucunda A ve AB gruplarının daha riskli olduğu görülmektedir.

Rahim kanseri: B grubu kadınlar bu kanser türünde daha fazla risklidir.

Sindirim yolu kanseri: yapılan araştırmalar sonucunda A ve AB kan grubunun riskinin fazla oldu bilinmektedir.

Mide kanseri: Diğer kanser türleri gibi mide kanserinde de A ve AB grupları daha risklidir.

Pankreas kanseri: 0 kan grubunun nadir riskli olduğu yapılan açıklamalar sonucunda belirlendi.

Lenf kanseri: 0 kan grubu olan kişiler daha az risksizdir.

Deri ve kemik kanseri: 0 ve B kan grubundaki kişilerin daha riskli olduğu söylenebilir.

Mesane kanseri: AB kan grubu olanların daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir. Çok yüksek risk vardır. Koronavirüs hastalığında hangi kan grubu şanslı?
Dünya gündeminde yer alan Covid-19 salgınının artmasıyla kan grupları üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Corona virüs salgınında 0 kan grubu diğer gruplara göre daha şanslı olduğu görülmektedir. Konu hakkında yapılan açıklamalarda 0 kan grubuna sahip olan kişiler %12 daha az risklidir.
 

kan grubuna göre hastalıklar kanser olan kan grubu covid 19 a yakalanan kan grubu