Hasan Can Kaya hasta mı? Hasan Can Kaya koprolali hastalığına mı yakalandı?

TAKİP ET

Dijital platformda seyircilerle buluşan en çok ses getiren Konuşanlar programı son günlerde adından sıkça bahsettirmektedir. Konuşanların sunucusu Hasan Can Kaya'nın hasta olduğu söylenmektedir. Hasan Can Kaya Koprolali hastası mı soruları sorulmaya başlandı. Koprolali hastalığı nedir? İşte konu hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

EXXEN'de yer alan Konuşanlar programı Hasan Can Kaya tarafından sunulması üzerine son günlerde RTÜK incelemesi altında olduğu bilinmektedir. Bunun üzerine Hasan Can Kaya'nın hasta olduğuna dair haberler çıktı. Hasan Can Kaya hasta mı işte detaylar..

Hasan Can Kaya, koprolali hastası mı?

Bazı haber kaynaklarında yer alan duruma göre Hasan Can Kaya koprolali hastası. Sevilen gazatesi Arif Hür konu hakkında şu konuşmayı yaptı. ''Sunuculuğunu üstlendiği Konuşanlar adlı programda konuklarına ve ortaya fütursuzsa küfürler eden Hasan Can Kaya'nın Koprolali hastalığı ile mücadele ettiği çok aşikâr. Tourette sendromunun bir özelliği olan Koprolali, istemsiz şekilde küfür etme ve saldırgan sözler söyleme rahatsızlığıdır. Dilerim Hasan Can Kaya ve onun bazı hayranları en kısa zamanda bu hastalıktan kurtulur." diyerek Hasan Can Kaya'yı eleştirilmiş olarak sayılmıştır. 

Koprolali hastalığı nedir? 

İstemsiz şekilde küfretme rahatsızlığıdır. Koprolali, kültürel olarak tabu olan ya da genellikle sosyal kullanım için uygun olmayan bütün sözcükleri kapsar. Tourette sendromu bir disinhibisyon bozukluğu olduğundan kompulsif küfür tamamen kontrol edilemez olabilir. Kişinin kendi seslendirmesini kontrol edememesi sosyal ve profesyonel yaşamının sarsılmasına neden olabilir.

Koprolali hastalığı nasıl tedavi edilir? 

Koprolali, psikiyatrik bozuklukların tipik bir belirtisidir.

Bu bozukluğun risk faktörleri, iletişimin ve konuşmanın bozulmasıdır.

Tourette sendromlu kişiler genellikle sinirlendikleri ya da hoşnut olmadıkları için değil, kontrol edilemeyen dürtüleri nedeniyle sıkıntı çekerler.

Koprolali, şizofreni (hastanın gerçeklikle olan ilişkisini kaybettiği, sosyal aktivitelerden çekildiği ve tuhaf davranışlar sergilediği, düşünceyle ilgili ciddi bir psikiyatrik bozukluk) gibi bir duruma yol açabilir.

konuşanlar hasan can kaya hasta mı koprolali hastalığı nedir