Hasarlı mal para iade talebinde nasıl bulunulur?

TAKİP ET

Ayıplı mal statüsüne giren hasarlı ürünler tüketici ile üretici arasında anlaşılarak tamiri sağlanabilmektedir. Hasarlı ürün satışı para iadesi talebi olabilir. Peki, hasarlı mal para iade talebinde nasıl bulunulur? İşte detaylar... 

Reklam
Reklam

Ayıplı mal statüsüne giren hasarlı ürünler tüketiciyle üretici arasında anlaşılarak tamiri sağlanabilmektedir. Hasarlı ürün satışı para iadesi talebi olabilir veya yeni ürünle değiştirilebilir. Tüketici, üretici ile anlaşması bozulduysa ve talepleri gerçekleşmiyorsa ürünün değerine göre Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine başvurabilir. Başvuru sırasında dilekçe, fatura, ürünün hasarlı geldiğine dair bilgiler girilmelidir. 

Hasarlı ürün satışı para iadesi dilekçe örneği

….  TÜKETİCİ MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 

                                                        ………….. 

DAVACI: …..- TC NO….. 

ADRES: 

DAVALI: …….SAN TİC.LTD.ŞTİ 

DAVA KONUSU: HASARLI ÜRÜNÜN PARASININ İADESİ TALEBİ 

AÇIKLAMALAR      : Ben davacı olarak davacı olduğum konu; 

Davalı firmadan …./…./2021 tarihinde …………….. MARKA OTURMA GRUBUNU …………… TL ‘YE  satın aldım. Fakat kullanıma başladıktan sonra imalat hatasından kaynaklanan koltuklarında yoğun çökmeler ve koltuk yüzlerinde ise yırtılmalar meydana gelmeye başladı. 

Ben bu durumu davalı firmaya ilettiğimde tarafıma bir sonuç çıkmamıştır. Bende bu durumu ………………. KAYMAKAMLIĞI TÜKETİCİ SORUNLARINI HAKEM HEYETİNE ……/…./2021 tarihili bir şikayet dilekçesi ile bildirdim. 

Hakem heyeti tarafından yapılan araştırma ve bilirkişi araştırmasından sonra koltuklarda oluşan deformasyonların üretim hatasından kaynaklandığını yönünde karar çıktı. 

Karar göre malın iadesi ve mal bedelinin ödenmesi kararlaştırılmıştı. 

Fakat davalı firmaya bu durumu ilettiğimde bana “ bana feriştahı gelse ne geri alırım nede parasını iade ederim” şeklimde bir tepki ile karşılaştım. 

Bu sebeple söz konusu ayıplı malın davalı firmaca iade alınması ve parasının ödenmesini talep etmek için bu davayı açmak zorunlu olmuştur.  

DELİLLERİM: NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ, ALIŞ FATURASI, KARAR BELGESİ V.S DELİL  

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıdaki ifadem de izah etmiş olduğum nedenlerden dolayı davalı firma tarafından satılan HASARLI ÜRÜNÜN geri alınarak tutarın tarafıma ödenmesini talep etmekteyim. 

Talebim doğrultusunda  gerekli olan işlemlerin bu dilekçem ile yapılmasını arz ve talep ederim. …../…./2021 

 DAVACI… 

hasarlı mal hasarlı mal iade hasarlı mal iadesi hasarlı mal iade dileçkçesi hasarlı mal iade dilekçe örneği hasarlı ürün para iadesi tüketici mahkemesi tüketici hakem heyeti