Hassasiyet (La Tenerezza) filminin konusu nedir?

TAKİP ET

Ünlü İtalyan drama filmlerinden olan La Tenerezza tekrar gündemde. 2017 yılında yayınlanmış olan film hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Türkçesi Hassasiyet olan La Tenerezza adlı İtalyan drama filmi oyunculuğu ve konusuyla öne çıkıyor. 2017 yılında yayınlanmış olan filmin konusu ilgi çekici. Avukatlık için yıllarını feda etmiş olan Lorenzo, Napoli’de eski evinde yaşamaktadır. Eski avukatlık günlerinde kazanmış olduğu birçok davayla ünlü olan Lorenzo, mesleğini gerçekleştirememeye başlar. Bu durum sonucunda dışlanan Lorenzo, iki çocuğu olmasına rağmen yalnız hissetmektedir. Eşinin de öldüğü anlaşılan Lorenzo hayatına devam etmektedir. 

Tamamen saf ve günümüzün işaretleri üzerine inşa edilen duyarlılık, solmakta olan aile ilişkilerini aynalama konusunda başarılı bir iş çıkarmaktadır. Lorenzo'nun geçtiğimiz günlerde yaşadığı kalp krizi sahnesi ile başlayan film, ilk dakikanın sonunda ailenin genel durumu hakkında bilgi veriyor. Elena, babasını ziyaret ederken babasının kapalı gözleriyle karşılaşır. Ancak Lorenzo konuşmamak için gözlerini kapalı tutar.

Yaşlı amca-teyzeler zor insanlardır. Bazen günü asi tavırlarıyla geçirirler, bazen de dünyanın en tatlı insanları olabilirler. Gereksiz kişilerin, duyguların, sahte ilişkilerin hüküm sürdüğünü kolayca anlayabilirler. Bu nedenle Lorenzo, aile üyelerinden uzaklaşır. Ancak, hayata karşı her zaman olumsuz değildir.

Lorenzo'nun yaşam enerjisi, yeni komşusu Michela'yı görünce başlar. Bu kadının başarılı bir kocasının ve çocuklarının olduğunu öğrenir. Lorenzo sıcak sükuneti ve tavrıyla ilgilenir. Michela ile kendi çocuklarıyla konuşamayacağı ayrıntılarını paylaşırken evin bir parçası olmaya başlar.

Dakikalar geçtikçe Lorenzo hakkında detaylı bilgi alırken film ilk sahneden bu yana sakin tavrını kaybetmiyor. Michela ile farklı bir bağ kuran Lorenzo, genç kadını aile üyelerinin yerine koymaya devam ediyor. Bazen kızının yerine, bazen sevdiği kadının yerine… 

Netflix’te yer alan dizinin IMDB skoru ise 6,3 olarak belirlenmiş. Filmin fragmanını buradan seyredebilirsiniz.

hassasiyet filmi la tenerezza