Hastanede ölüm getiren şakanın sahibine 9 yıl ceza istendi!

TAKİP ET

İstanbul'da bulunan özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde görev yapan biyomedikal teknikeri ile hemşire arasında yaşanan kalem şakalaşmasında bir hasta oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Oksijen vanasını kapatarak hastanın ölümüne neden olan tekniker hakkında ise istenilen ceza belli oldu.

Reklam
Reklam

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan özel bir hastanede iki sağlık personeli arasında yalanan şaka muhabbeti ve onun arkasından gelen inatlaşma, bir hastanın ölümüyle sonuçlanmıştı. Olayın hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hemşireyle kalem şakasını yaptıktan sonra yoğun bakımdaki oksijen vanasını inat üzerine kapatan ve orada yatan bir hastanın oksijensiz kalarak ölmesine neden olan biyomedikal teknikeri Fatih K. hakkında bir iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede ise görevli hemşire Ekrem K. ile biyomedikal personeli Fatih K.'nın (35) cebinde bulunan kalemin şaka yolla alındığı ve kalemi alan hemşire Ekrem K.'ye kızan Fatih K.'nın ise kelemi getirmesini istediği aksi takdirde yoğun bakım ünitesinin oksijen bağlantısını keserim dediği, yaşanan inatlaşma sonrasında ise Fatih K.'nın dediğini yaparak yoğun bakım oksijen vanasını kapattığı ve dakikalarca oksijensiz kalan hastalardan Yusuf Sanin (56) hayatını kaybettiği belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı bu iddianameyle birlikte biyomedikal teknikeri Fatih K. hakkında, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçlamasında dava açarken Fatih K.'nin dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davrandığı ve bu eylemi sonrasında da maktul Yusuf Şahin'in hayatını kaybetmesine neden olduğu ifade edildi. Savcılık tarafında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edilirken, 9 yıla kadar hapis cezası istenilen Fatih K., Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim 

istanbul hastane ölümlü şaka istenilen ceza iddianame