Hastaneden randevu nasıl alınır? MHRS hastane randevu alma işlemi

TAKİP ET

Hastaneden online olarak randevu almak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. E-devlet üzerinden veya mobil uygulamalarla kolayca randevu alabilirsiniz. İşte randevu almak için yapmanız gerekenler…

Reklam
Reklam

Hastaneden online olarak randevu almanın birkaç yolu bulunmaktadır. E-devlet üzerinden, MHRS randevu sistemi üzerinden,182 telefon hattından veya mobil uygulamadan kolaylıkla randevularınızı oluşturabilirsiniz. Randevunuzu online bir şekilde oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hastaneden randevu nasıl alınır?

 

MHRS hastane randevusu hastanelerden alınmamaktadır. Eğer böyle randevu almak istiyorsanız:

Hastane randevu e-devlet uygulaması üzerinden, MHRS randevu al hastane sistemi üzerinden, hastane randevu numarasından ve App store ya da Google Play store’dan indireceğiniz mobil randevu hastane uygulaması üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

182 numaralı telefondan nasıl randevu alınır?

 

Hastane randevu telefon numrası 182’dir. Bu numarayı arayarak hızlıca randevunuzu oluşturabilirsiniz. 182 numaralı telefondan hastane randevusu oluşturma:

Kısa süre içinde çağrı merkezi görevlisine bağlanabilirsiniz.

Çağrı merkezi görevlisi ad ve soyad bilgilerinizi teyit ettikten sonra randevu almak isteyen kişinin T.C. numarasını ister. Randevuyu alacak kişinin siz olup olmadığını sorar. Başkası için alacaksanız yakınlık dereceniz sorulur. Randevu alacak kişinin genelde birinci derece yakını olması istenir.

Ardından randevu almak istediğiniz hastane, il ve ilçe bilgileri, doktor bilgileri istenir. Size ilgili bölüm ve doktorun uygunluk takvimi iletilir.

Kendinize uygun olan tarihi seçtikten sonra teyit işlemi gerçekleştirilir ve hastane randevunuz oluşturulmuş olur.

 

E-devlet üzerinden nasıl randevu alınır?

Dilerseniz e-devlet üzerinden MHRS sistemine giriş yaparak randevu oluşturabilirsiniz. E-devlet üzerinden randevu almak için:

Öncelikle e-devlet şifreniz ile MHRS sistemine bu adresten giriş yapın : https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-merkezi-hekim-randevu-sistemi

“Kimliğimi Şimdi Doğrula” kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada  “Uygulamaya git” seçeneğini seçerek sisteme giriş yapınız.

Ardından şu şekilde bir sayfa açılacaktır:

Burada gördüğünüz gibi randevu almak istediğiniz tarih, İl, İlçe, klinik, hastane bilgilerini girip “Randevu ara” diyerek devam etmeni gerekmektedir.

Sonrasında aşağıda açılan doktorlardan birisini seçerek, sağ tarafta yer alan doktorların uygunluk takvimine göre almak istediğiniz saati seçebilirsiniz.

Çıkan ekranda randevu bilgilerinizi de kontrol ettikten sonra “Randevuyu Kaydet” diyerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

 

Mobil uygulama üzerinden nasıl randevu alınır?

Randevularınızı hızlıca oluşturmanın bir diğer yolu da mobil uygulama üzerinden randevu oluşturmak. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:

Telefonunuzun  App store veya Google Play store uygulama mağazasına MHRS ya da online randevu yazıp çıkan ilk uygulamaya tıklayın.

Ardından MHRS mobil uygulamasını cep telefonunuza yükleyin. 

MHRS uygulamasına üyelikle giriş sağlanmaktadır. Uygulamayı kullanabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Daha önce üyeliğiniz varsa direkt giriş yapabilirsiniz.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra anasayfada “Hastaneden Randevu Al” seçeneğine tıklayınız.

"Hastanaye Göre", "Bölüme Göre", "Tarihe Göre ve ya Genel Arama" seçeneklerinden birisini seçerek devam edin.

Açılan sayfada randevu almak istediğiniz hastane, bölüm, doktor bilgilerini seçin.

Sonraki aşamada doktorun uygunluk takvimi açılacaktır buradan uygun olan gün ve saati seçin.

Seçim işleminden sonra “Devam” diyerek ve “Randevu Onayla” kısmına tıklayarak randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Hastane randevu kontrol etme işlemi nasıl yapılır?

Yukarıda belirttiğimiz şekilde oluşturduğunuz randevuları teyit etmek için:

 MHRS üzerinden aldıysanız; “Randevu geçmişim” kısmından,

Mobil uygulama üzerinden aldıysanız; “Randevularım” menüsünden kontrolü sağlayabilirsiniz.

182 hattından teyit yapılmamaktadır.

 

MHRS randevu alma ücretli midir?

 

Mobil uygulama, MHRS ve 182 üzerinden randevu alma işlemi tamamen ücretsizdir. Ayrıca diğer randevularınızı oluştururken de ücret talep edilmez.

 

Hastane randevu işlemi nasıl iptal edilir?

Randevunuza gitmeyecekseniz, aldığınız randevuları iptal etmek diğer hastaların ve sizin yararınıza olur. Randevu iptal işlemi için:

182 hattını tekrar arayarak, mobil uygulamadan “Randevularım” kısmından veya MHRS üzerinden “Randevu Geçmişim” menüsünden iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Hastane randevusuna gidilmediğinde ne olur?

MHRS sistemi üzerinden aldığınız bir randevuya gitmemeniz durumunda sizden muayene ücreti alınır. Eğer emekli iseniz emekli maaşınızdan, çalışan iseniz eczaneye gittiğinizde sizden muayene ücreti kesilir. 

hastaneden randevu nasıl alınır internetten hastaneden randevu nasıl alınır numarası hastaneden randevu nasıl alınır hastane randevu nasıl alınır e devlet hastane randevusu nasıl alınır