Hastanelerde randevusuz hasta kabulü var mı? Randevusuz hastaneye gidilir mi 2022?

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı son dakika duyurusu yapıldı. Açıklama sonrasında birçok kişi hastanelerde randevusuz hasta kabulü başladı mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, randevusuz hastaneye gidilir mi? Randevusuz muayene olunur mu?

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı 81 ilin Valiliğine gönderdiği yeni genelge ile birlikte hastanelerde yepyeni bir dönemin başladığını duyurdu. Covid-19 salgını başladıktan sonra hastanelerde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilebilmesi amacıyla randevu sistemi başlamıştı. Ancak vatandaşlar randevu bulmakta güçlük çektikleri için sikayetlerine sık sık sosyal medyada dile getiriyordu. Sağlık Bakanlığı yeni yayınladığı genelge ile birlikte artık hastanelerde randevusuz hasta kabulüne başlanacağını duyurdu. Peki, hastanelerde randevusuz hasta kabulü ne zaman başlayacak? Randevusuz hastaneye gidilir mi?

Hastanelerde randevusuz hasta kabulü başladı mı?

Koronavirüs salgının yoğun olarak hissedildiği dönemde sağlık bakanlığı yeni bir uygulamaya gitmiş ve hastanelerde Yoğunluğun önlenmesi amacıyla randevulu sisteme geçiş yapmıştı. Vaka sayılarında yaşanan düşüş ile birlikte normale dönülürken hastanelerde de artık randevusuz dönem başlıyor. Sağlık Bakanlığı, 81 il Valiliğine gönderdiği genelge ile birlikte 2 yıl aradan sonra eski sisteme dönüleceğini duyurdu.

Randevu almadan hastaneye gidilir mi?

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte 81 il Valiliğine yeni bir yazı gönderdi. Salgın sürecinde hastanelerde oluşan Yoğunluğun önlenebilmesi amacıyla başlatılan randevu sistemi Böylelikle sona ermiş oldu. Artık isteyen vatandaşlar Randevu almadan hastaneye giderek muayene olabilecek. Fakat bu gelişmenin ardından birçok kişi hastanelerde randevu sistemi kaldırıldı mı sorusuna da yanıt aramaya başladı. Randevu sistemi hala kaldırılmadı. Sıra beklemeden muayene olmak isteyen vatandaşlar randevu alarak hastaneye gitmeye devam edebilecek. Hastane randevu işlemleri ise MHRS sistemi üzerinden ve telefonla gerçekleştirilebilecek.