Hatırlatma tozu randevuları açıldı hastanelerde doldu taştı

TAKİP ET

Koronavirüs salgını ile mücadelede aşılamanın önemi vatandaşlar tarafından da artık kabul gördü. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hatırlatma dozu randevuları başladı. Haberi alan vatandaşlar ise dördüncü doz aşı yaptırmak için adeta hastanelere akın etti.

Reklam
Reklam

COVID-19 salgını her ne kadar etkisini yitirmeye başlasa da hala hayatımızda. Özellikle maskeler çıkarıldıktan sonra salgının seyrinde ciddi bir artış yaşanmaya başlandı. Son dönemlerde vaka sayılarının artmasıyla birlikte vatandaşlar da endişeye kapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurban bayramı öncesinde bir açıklama yaparak salgının durumuna ilişkin önemli çağrılar da bulunmuş ve tehlikenin hala geçmediğini söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama sonrasında hemen riskli yaş grubu için hatırlatma dozları açıldı. Bakan koca yaptığı paylaşımda 50 yaş üstü vatandaşlar için hatırlatma dozunun açıldığını belirtirken aşı olma çağrısında bulunmuştu.

Haberi alan hastanelere akın etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Omicron varyantına bağlı olarak tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de vaka sayılarında artış olduğunu söyledi. Artık koronavirüs salgını karşısında daha tecrübeli olduğumuzu belirten sağlık Bakanı Fahrettin Koca, altı ay geçtikten sonra aşının etkisinin azaldığını belirterek özellikle 50 yaş üstü ve risk grubunda vatandaşların hatırlatma dozu için aşılarını olmalarını istemişti. Sağlık bakanlığı tarafından da yapılan açıklamada hatırlatma dozu randevularının açıldığı belirtildi. Haberi olan vatandaşlar ise dördüncü doz aşı için hastanelere adeta akın etti.

Binlerce kişi aşı oldu

Sağlık Bakanlığının çağrısı sonrasında vatandaşlar hastaneye akın ederek dördüncü doz aşılarını olmaya başladı. Özellikle Ankara’da ve Eskişehir’de hastaneler bugün tıklım tıklım doldu uzun kuyruklar oluştu. Aşısını olan vatandaşlar ise o son günlerde hastalıkta vaka sayılarının arttığını belirterek endişe ettiklerini ve bu sebeple de aşı olmak için hastaneye geldiklerini söyledi.