Havalar ne zaman ısınacak? Yaz ne zaman gelecek 2022?

TAKİP ET

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki artış kendini gösterse de henüz tam olarak sıcak havanın tadını çıkaramayan vatandaşlar havaların ne zaman ısınacağını merak etmeye başladı. 

Reklam
Reklam

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki artış kendini gösterse de henüz tam olarak sıcak havanın tadını çıkaramayan vatandaşlar havaların ne zaman ısınacağını merak etmeye başladı.  Ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine ne zaman çıkacağını ve bol güneşli havanın tadını tam olarak ne zaman çıkartabileceklerini merak eden vatandaşlar ‘Havalar ne zaman ısınacak?’, ‘Yaz ne zaman gelecek?’, ‘Sıcaklıklar artacak mı?’ şeklindeki sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…

Havalar Ne Zaman Isınacak 2022?

Nisan ayını geride bırakarak Mayıs ayını karşıladığımız günlerde sıcak havanın ne zaman tam anlamıyla etkisini göstereceğine dair sorular araştırmaya başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, merak edilen sorulara 9-15 Mayıs haftasının güncel hava durumunu paylaşarak yanıt verdi. Meteoroloji’den yapılan paylaşımda, hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren artacağı ve Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde mevsim normallerinin civarına çıkacağı tahmini yer aldı.



Hava Sıcaklıkları Artıyor

Yeni hafta itibariyle hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak artması ve mevsim normalleri civarına yükselmesi bekleniyor. Yeni haftada en yüksek sıcaklık değerlerinin Ankara ve İstanbul’da 18-21 derece, İzmir’de 26-27 derece, Erzurum’da 12-15 derece, Samsun’da 14-15 derece, Diyarbakır’da 20-24 derece, Antalya’da 23-24 derece ve Adana’da ise 27-28 derece olması bekleniyor.