Hayalet Avcıları: Öteki Dünya filminin konusu ve oyuncuları

TAKİP ET

Hayalet Avcıları: Öteki Dünya filminin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimizle sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Hayalet Avcıları: Öteki Dünya film konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı ve fragmanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

New York’lu eğlenceli dört arkadaşın insanları, ruh emici varlıklardan kurtarmasının üzerinden neredeyse 37 yıl geçti. Aslında bu sinema tarihinin en önemli öncülerinden birisine işaret etti.

Yıllar içinde birçok yeni uyarlamayla, devam filmleriyle, dizilerle, romanlarla hatta gerçek hikaye olduğunu ima eden insanların öyküleriyle geçilirken Hayalet Avcıları korku ve gerilim dünyasının vazgeçilmezlerinden biri olmayı başardı. 

Yine yıllar içinde oyunculardan yapımcılara, senaryo dokunuşlarından konsept farklılıklarına kadar birçok gelişime ve değişime şahit olmasına ilaveten konusu gereği bizleri büyülemeye devam etti.

Her yeni ürün, kendisinden önce hizmete sunulan dizi veya filmlere ek olarak dokunuşlar yapsa da bugünlerde sinema salonlarından izleyici karşısına çıkan Hayalet Avcıları Öteki Dünya, şimdiye kadar icra edilen kurgulardan en farklı olanıydı.  

Halihazırda inşa edilen konu tamamen aynı 4 arkadaş konseptine benzemesine karşılık yönetmen Jason Reitman, yeni bir başlangıç temsil etme amacıyla 1984 yılındaki projenin öncülerini, kültürünü, mizahını kendi bünyesine çekmesine ek olarak film boyunca o zamanlarla -tabiri caizse- alay edecek, kendisini daha çok ön plana çıkarak imza vuruşlarını gösterdi.

Beğenildi ya da beğenilmedi, özgün bulundu ya da bulunmadı; fakat en temelinde,  günümüz dünyasının getirilerini ele alan etkileyici bir görsel şölen hazırlamayı bildi. Biraz mizah, biraz çekicilik, biraz heyecan ve bolca ruh geleneği…  

Hayalet Avcıları Öteki Dünya film konusu 

Sahneler; yaşlı gözüken bir adamın, serinin ilk filmlerini andıran, ruh olarak lanse edeceğimiz bir varlıkla mücadelesiyle başlamaktadır. Kurmuş olduğu tuzakları işe yaramadı. Hayaletin orada olduğunun sinyalini veren çağrı cihazı bas bas bağırırken yaşlı adam, ölümünü koltuğunda beklemeye koyuldu.

Şimdi biraz ileriye atlayalım. Tarihlerin ileriye sarılmasının sonra, Phoebe ve Trevor isimlerin iki çocuğa ebeveynlik yapan Callie (Carrie Coon) karakteri karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarını tek başına büyüten vefalı bir anne…

Parasız kaldıklarını, kiralarını ödeyemeyeceklerini ve bu nedenle taşınmaları gerektiğini söylemektedir. Bunun doğrultusunda Callie ve çocukları yıllar evvel ruhlar tarafından ele geçirilmiş olan yaşlı adamın evine doğru yola koyulurlar. Babasının niçin vefat ettiğini bilmeyen Callie, evi gördüğünde epey iç karartsa da yaşayacak olacakları aksiyon tufanı henüz başlamamıştır. 

Klasik bir Hayalet Avcıları başlangıcı... Ruhları simgeleyen bir ev… Hayaletlere boyun eğmiş olan bir adam ve yolu oraya, o eve düşen bir aile… 

Meraklı Phoebe öncülüğünde, ev içine yerleştirilen gizemli makaleler, sayılar, satırlar, avcılık itemleri bulmalarının ardından heyecan tufanına sürükleyecek Hayalet Avcıları konsepti, ilmek ilmek işlenmek üzere devam edecektir. Paul Rudd ise hikâyeye dahil olduğu andan itibaren filme damga vuracak ender kişilerden birisi olacaktır.

“Nerede kaldı o eski seri?” eleştirilerine bazen katılmakla beraber bugünü yansıtan ve tümüyle dinamik bir kadroya sahip olan projenin oldukça işe yaradığını söylenebilir.  Özellikle de Phoebe’nin merak kültürüyle başlayan ve devamında kendi arkadaşları ile birlikte büyükbabasının geçmişine derinlemesine dalan bir bütünleşme, kusursuz bir şekilde işlemektedir. Biraz mizah, biraz çekicilik, biraz heyecan ve bolca ruh geleneği…

IMDb: 7,8 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Ghostbusters: Afterlife film oyuncuları ve diğer karakterler 

Carrie Coon – Callie 

Mckenna Grace – Phoebe 

Finn Wolfhard – Trevor 

Paul Rudd – Bay Grooberson 

Dan Aykroyd – Dr. Raymond “Ray” Stantz 

Enie Hudson – Dr. Winston Zeddemore 

Sigouney Weaver – Dana Barrett 

Annie Potts – Janine Melnitz 

Oliver Cooper – Elton 

Logan Kim – Podcast 

Celeste O’Connor – Lucky 

Bill Murray – Dr. Peter Venkman 

hayalet avcıları öteki dünya hayalet avcıları öteki dünya yorum hayalet avcıları öteki dünya oyuncuları hayalet avcıları öteki dünya fragmanı hayalet avcıları öteki dünya inceleme