Hayat pahalılığı öğrencileri vurdu! Ev kurmak için eşya alamıyorlar

TAKİP ET

Öğrenciler, özellikle büyükşehirlerde Hayat pahalılığı sebebiyle ev kurmak için eşya alamıyor. Zaten kiralarını çok bittiği İstanbul gibi Mega kentlerde öğrencilerin adresi ikinci el eşya satanlar oluyor.

Reklam
Reklam

Pandemi sürecinde okulların kapanması ile birlikte ailelerinin yanına dönen öğrenciler yeniden eğitim-öğretimin yüz yüze başlaması ile birlikte okullarına geri döndü. Ancak hayat pahalılığı özellikle büyükşehirlerde öğrenciler için oldukça zorlu bir süreci de başlattı. Okulların açılması ile birlikte yeni ev kurmaya çalışan öğrenciler fiyat artışı nedeniyle sıfır eşya almakta güçlük çekiyor. Sıfır eşya olamayan öğrenciler ikinci el eşya satan yerlerin yolunu tutuyor. Ayrıca sadece öğrenciler değil vatandaşlarda sıfır eşya alışverişi yapamıyor.

İkinci el eşyaya olan ilgi arttı

İkinci el eşya satan esnaflar da sıfır eşya ve kendilerinde bulunan eşyalar arasındaki fiyat uçurumuna dikkat çekiyor. Son dönemlerde işlerinde artış olduğunu belirten esnaflardan Soner Fazlı, sıfır eşyaların pahalı olması nedeniyle öğrencilerin tüm ev eşyalarını kendilerinden talep ettiğini söyledi. İkinci el eşyalar da buzdolabının 3000 liradan başladığını belirten esnaf, bir artı bir dairenin tamamını 15 bin liraya döşemenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Kiralar çok yüksek kiralık ev yok

Üniversite hayatına başlayan öğrencileri büyükşehirlerde başka sorunlar da bekliyor. Özellikle İstanbul'da kiralar çok yüksek aynı zamanda kiralık ev bulmak da neredeyse imkansız. Bu sebeple öğrencilerin maliyetleri her geçen gün artıyor.