Hayvancılık desteği hangi illere veriliyor? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi alma şartları nelerdir?

TAKİP ET

Bir ülke için tarım ve hayvancılık çok önemlidir. Eğer bir ülke tarım ve hayvancılıkta geri kalırsa dışa bağımlı hale gelir ve ekonomisi zayıflar. İşte bu nedenle çiftçilere olan destekler gündeme gelmektedir. Peki, Hayvancılık desteği hangi illere veriliyor? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi alma şartları nelerdir? İşte yanıtı haberimizde…

Reklam
Reklam

Tarım ve hayvancılık ekonomik kalkınma için son derece önemlidir. Bu nedenle tarıma ve hayvancılığa teşvikler ve alacağı ücretler arttırılmalıdır. Doğa olmadan insanlık var olmayacaktır. Son zamanlarda yaşanan kuraklıklar tarım verimliliğini de düşürmektedir. Doğa güzel bakmak insanlığın elindedir bu nedenle kuraklık olmaması için önlem alınmalı ve bilinçlendirilmelidir. Hayvancılığın azalması ile beraber tarım da gerilemeye başladı. Buna engel olmak ve çiftçilerin hayvancılığa yönlendirilmesi için ülkemizde 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi verilmektedir. Bu sayede çiftçiler gerekli desteği almış olarak, aktif bir şekilde hayvancılığa katkıda bulunurlar. Bu da ülke ekonomisinde önemli bir etki bırakır. Peki, Hayvancılık desteği hangi illere veriliyor? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır? 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi alma şartları nelerdir? İşte yanıtı haberimizde…

 

Hayvancılık Desteği Hangi İllere Veriliyor?

Hayvancılık her ülkede olduğu gibi ülkemizde de oldukça önemlidir. Çiftçilerin son yıllarda yaşadıkları zorluklar hayvancılıkta geriye gitmemize sebep oluyor. Bu nedenle bankalar çiftçilere 5 yıl geri ödemesiz olarak hayvancılık kredisi sunuyor. Bu kredi 3 aydan 60 aya kadar vade imkanı sunar. Kredinin faizi ise bankadan bankaya değişmektedir. Fakat diğer kredilere göre uygun bir faize sahiptir.

 

5 Yıl Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

5 yıl ödemesiz bir şekilde hayvancılık kredisi alabilmek için öncelikle hayvanlarınızın olması gerekmektedir. Daha sonra ise hayvancılık kredisi veren bir bankaya başvuruda bulunmak gerekir. Her banka farklı bir başvuru prosedürü izler.

Şube hayvancılık kredisi başvurusunu onayladıktan sonra genel merkeze gönderilir. Genel merkez bu durumda bir eksper gönderir. İpoteğin konulacağı mallar ve hayvanların numaraları incelenir. Pozitif bir ekspertiz raporu çıkması halinde kredi onaylanır. Hayvancılık kredisi onaylandıktan 5 iş günü içerisinde kredi sahibine verilir.

 

5 Yıl Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Bankalar hayvancılık kredisini herkese vermezler. Krediyi alabilmek için öncelikle bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Bu şartlar ise şunlardır:

Kredi çekecek kişinin Çiftçi Kayıt Belgesi’nin bulunması gerekir.

İşletme Tescil belgesine sahip olunmalıdır.

Hayvancılık kredisinde alınacak hayvanların yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği’ne uygun olması gerekiyor.

Kredi başvurusunda bulunan kişinin vergi borcu olmamalıdır.

Kredi miktarına göre en az 2 kefil bulunmalıdır. Kefillerin bankanın istediği şartları karşılamaları gerekmektedir.

Kredi çekecek kişinin ipotek konulabilecek mülkü olmalıdır.

Bunların dışında kredi başvurusunda bulunan çiftçinin kredi notunun düşük olmaması gerekir. Kredi notu riskli grubunda bulunanlar hayvancılık kredisi alamaz.

 

5 Yıl Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Hayvancılık kredisi farklı kredi türü altında verilebilir. Hem devlet hem de özel bankalardan alınabilen bu kredilerin faiz oranları bankalara göre değişmektedir. Bu bankalar ve bankaların hayvancılık kredisi olarak verdikleri kredi türleri şunlardır:

Ziraat Bankası: Hayvansal Üretim İşletme Kredisi, Hayvansal Üretim Yatırım Kredisi

İş Bankası: Büyükbaş Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi, Büyükbaş Besi Hayvancılığı İşletme Kredisi, Küçükbaş (Damızlık Koyun) İşletme Kredisi, Büyükbaş Süt Hayvancılığı Hayvan Alım Kredisi, Arıcılık Kredisi, Tavukçuluk Kredisi

Şekerbank: Hayvancılık Yatırım Kredisi

TEB: Süt Hayvancılığı Kredisi, Besicilik Kredisi, Tavukçuluk Kredisi

QNB Finansbank: Tarım ve Çiftçi Kredileri (İşletme), Tarım ve Çiftçi Kredileri (Yatırım)

Denizbank: Süt Hayvanı Alım Kredisi, Besi Hayvanı Alım Kredisi, Hayvancılık Ekipmanına Yönelik Krediler

Fibabanka: Hayvancılık Kredisi

KuveytTürk: Süt Hayvancılığı Finansmanı, Besi Hayvancılığı Finansmanı, Arıcılık Finansmanı, Et Tavukçuluğu ve Yumurta Tavukçuluğu Finansmanı

YapıKredi: Besicilik Kredisi, Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi, Hayvan Alım Kredisi

Vakıfbank: Süt Hayvancılığı BCH Kredisi, Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi, Besi Hayvancılığı İşletme Kredisi

Anadolubank: Büyükbaş Süt ve Besi Sığırcılık Kredisi, Küçükbaş Süt ve Besi Kredisi, Arıcılık Kredisi

Çiftçiler yaptıkları hayvancılık işlerine göre kendilerine uygun olan kredi türünü talep ederler. Böylelikle alacakları maksimum ve minimum kredi miktarı da belirlenmiş olur.

 

Devlet Hayvan Veriyor mu?

Hayvancılık kredisinin yanı sıra merak edilen konulardan biri de devletin hayvan verip vermediğidir. Fakat devlet herhangi bir hayvan desteği vermez. Hayvan alabilmeniz için kredi desteğinde bulunur. Bunu da devlet bankaları aracılığı ile yapar. Böylelikle hayvan vermiş gibi bir destekte bulunmuş olur.

 

Hayvancılık Hibe Desteği İçin Nereye Başvurulur?

Hayvancılık için verilen aktif bir hibe desteği bulunmasa da bu destek zaman zaman verilmektedir. Hayvancılık hibe desteği için KOSGEB’e başvuruda bulunmak gerekir. KOSGEB gerekli şartları karşıladığınızı onaylar ise faizsiz olarak hibe desteği verir. Fakat unutulmamalıdır ki bu hibe desteği yalnızca büyükbaş hayvanlar için geçerlidir. Küçükbaş hayvanlar için hibe desteği verilmemektedir.

 

Hayvancılık Desteği Hangi İllere Veriliyor?

Hayvancılık desteğinde hangi ilde yaşadığınızın veya nerede çiftçilik yaptığınızın bir önemi yoktur. Önemli olan hayvancılık için gerekli ortamınızın olup olmadığıdır. Fakat Anadolu’da yer alan çiftçilerin arazileri hayvancılık için uygun olduğundan hayvancılık kredisi almaları daha kolaydır. Kredinin illerle bir ilgisi olmasa da bulunduğu bölge önemli olabilir.

Hayvancılık desteği hangi illere veriliyor Hayvancılık desteği veren bankalar 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi nasıl alınır 5 yıl ödemesiz hayvancılık kredisi alma şartları nelerdir