Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli gelişmeyi duyurdu! İşçilerin kıdem tazminatında değişiklik yapıldı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı önemli gelişmeyi duyurdu. Bakanlık işçilerin kıdem tazminatında değişiklik yapıldığını açıkladı. Bu haberle beraber konunun detayları merak ediliyor. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

İşçi ile işverenin en çok karşı karşıya geldiği konulardan birisi olan kıdem tazminatı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği kıdem tazminatında değişiklik yapılacağı açıklandı. Her sene değişkenlik gösteren kıdem tazminatı tavan rakamının bu yıl ne kadar olacağını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. 
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kıdem Tazminatında Değişiklik
Memur ve memur emeklilerine yapılan ilave zam yasa tasarısının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 7,5 oranında zam yapıldı. Güncel enflasyon farkıyla beraber kümülatif artış yüzde 30,95’e ulaştı. Bu zamla beraber kıdem tazminatı tavan rakamı da yukarıya çekildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı memur ve memur emeklilerine yapılan zamlarlar birlikte bir genelgeyle yeni katsayılara da yer verdi. 

kıdem tazminatı hazine ve maliye bakanlığı Resmi Gazete memur memur emeklileri