HBO yeni dizisi Raised by Wolves konusu ve yorumu

TAKİP ET

HBO, başarılı dizi ve film içeriklerini izleyicisi ile buluşturmaya devam ediyor. Bu içeriklerden biri de Raised by Wolves adlı dizi oldu. Bu haberimizde dizinin konusuna ve yorumuna değindik. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Sevilen birçok içeriği bünyesinde barındıran HBO, yeni bir dizi ile izleyicilerin karşısına çıktı. Raised by Wolves adlı dizinin konusu ve içeriği merak konusu oldu. Bu haberimizde  Raised by Wolves dizi konusu, yorumu, incelemesi, eleştirisi, analizi, IMDb puanı, fragmanı, yönetmeni, senaristi, oyuncu kadrosu, yayınlanma tarihi, hakkında, kaç bölüm, kaç sezon gibi konulara ilişkin bilgi verdik. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yayınladığı Son Düello ve Gucci Ailesi gibi büyük ses getiren içeriklere yönetmenlik yapan başarılı yönetmen Ridley Scott, önümüzdeki sene için de oldukça ses getirecek bir içeriğe imza atmaya hazırlanıyor.  Sinematik akış sistemi çerçevesiyle tarihsel kurgulardan dar ağacına sürükleyen dramatik eserlere, bilim-kurgunun ana yapı taşı olan uzay maceralarından geniş manzaralı romantizmlere kadar onlarca temayı sinema dünyasına kazandıran başarılı isim, Raised by Wolves ile halihazırda sahip olduğu geniş, dingin, etkileyici üsluba yeni bir bakış açısı getiriyor.

İzleyici bahsettiğimiz bu dizi ile çok başka bir dünyanın içine doğru sürükleniyor. Son dönemde oldukça popüler temalar olan uzay, bilim-kurgu temalarını içeren bu dizide din ve bilim kargaşası insanların izleyeceği başka bir tema. İnsanoğlunun varoluşsal normları üzerinden fantastik bir kurguyu alıcı karşısına çıkartıyor. Bu dizide din, bilim, insanlık mitleri gibi konularla oldukça keyifli vakitler geçireceksiniz.

Oldukça yüksek bütçeli içeriklere ev sahipliği yapan HBO Max, bu dizi ile çokta uzakta olmayan bir geleceği izleyicilerin karşısına çıkarıyor. Dünyevi faaliyetler, akışlar Necromancers isimli cani robotlar tarafından çıplak bırakıldığında dünyadan arda kalanlar kuru araziler, taşlarla dolu antik kentlerdir. Bunun yanı sıra insanlığın korunması ve kurtarılması için medeniyetlere sahip çıkacak “iki android” anne ve baba yeni bir koloni oluşturmak için çorak bir araziye yerleşiyor. Bu ikili Adem ile Havva’nın klişe versiyonlarına da imza atıyor. Nesillerinin devamını sağlamak için çaba sarf ediyorlar.

Doğa üstü sahnelere tanıklık edeceğiniz bu dizide Anne bir koltuğa uzanır ve Baba gizli bir kutudan çıkardığı kordona benzeyen hortumlarla Anne’nin karnına sıvı aktarır. Sıvıyı aktardığı yer ise suni rahimlere bağlanır. Aylar geçtikten sonra da suni rahimden altı tane çocuk doğar. Burada ise değişik mitler izleyici karşısına çıkar.  Çoğu kriterin tarih kitaplarına göre yapıldığını varsayacak olursak çocukların yetişme tarzı oldukça dikkat çekici. Çünkü Anne, çocuklarının dua etmelerinden ziyade bilime inanmalarını, oyuncaklarla büyümelerinden ziyade gerçekliği ön plana çıkartan normlar üzerinden var olmalarını istemektedir.

Bu dizide inanç ve bilim arasındaki ideolojik kavramlar gün yüzüne çıkıyor ve izleyici farklı bir dünya ile karşı karşıya kalıyor. Sol adındaki tanrının fısıltılarının duyulması ile savaş mekanizmaları ortaya çıkar. Oldukça başarılı ve kült bir içerik olmaya hazırlanan bu diziye puanımız 10 üzerinden 7. Önümüzdeki aylarda ikinci sezonu ile izleyici karşısına çıkacak olan dizinin IMDb puanı ise 7,5.

Dizide rol alan oyuncular ve karakterler

Amanda Collin – Anne

Abubakar Salim – Father

Travis Fimmel – Marcus

Winta McGrath – Campion

Niamh Algar – Sue

Jordan Loughran – Tempest

Felix Jamieson – Paul

Ethan Hazzard – Hunter

Aasiya Shah – Holly

Ivy Wong – Vita

Clayton Evertson – Dorian