HDP kapatılacak mı? Canan Kaftancıoğlu sonrası HDP kapatılacak iddiası!

TAKİP ET

Canan Kaftancıoğluna verilen siyasi yasak sonrası 1 Haziran tarihinde Ekrem İmamoğlu'nun da siyasi yasak alacağı kulislerde konuşuluyordu. Ancak son bomba ise Mirgun Cabas'tan geldi. HDP kapatılacak mı?

Reklam
Reklam

Türkiye'de Canan Kaftancıoğlu olayı sonrası gözler Ekrem İmamoğlu'nun 1 Haziran tarihinde görülecek davası ve İBB Kayyum ile Ekrem İmamoğlu'na verilecek cezayı gazeteci İsmail Saymaz duyurmuştu. Bir başka kulis bombasını ise Mirgun Cabas yazdı!

HDP kapatılacak mı?

Twitter adresinden açıklama yapan Cabas "iktidarın muhalefeti dağıtma umuduyla attığı her adım ittifakın saflarını sıklaştırıyor. kaftancıoğlu’yla olmadı. şimdi de hdp’yi kapatarak deneyecekler. oysa muhalefet siyasetle hukukun ayrı şeyler olduğunu içine sindirmek üzere." açıklaması yaptı.


HDP kapatılacak mı son durum ne? Tarih ne zaman?

Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi HDP'nin kapatılması için açılan davada ek delillere ilişkin talepleri inceleyip karar verecek.

12 Mayıs tarihinde genel kurulda HDP'nin kapatılması ilişkin talepler incelemeye alınacak. Ek delillerle birlikte sonucun ne zaman açıklanacağı ise bilinmiyor.