Hemen mutfağınızdan çıkarmanız gereken yiyecekler

TAKİP ET

Görünüşe göre "sağlıklı" ve "sağlıksız" yiyeceklerin tanımları sürekli değişiyor. Bu nedenle, hangi ürünleri stoklayıp stoklamamanız gerektiğine dikkat etmeye çalıştığınızda, markete gitmeniz biraz karmaşık hale gelebilir. Mümkün olan en sağlıklı yiyecekleri yediğinizden emin olmak istersiniz, ancak besin değeri açısından bakıldığında harika olduklarını düşünmeniz için sizi kandıracak bazı yiyecekler vardır, bunlar bir şeker çubuğuna eşdeğerdir.

Reklam
Reklam

Bu nedenle, alışveriş sepetinizi kilo verme hedeflerinizi mahvedecek yiyeceklerle doldurmaktan kaçınmanıza yardımcı olmak için, en büyük suçlulardan 15'ini topladık, yani mutfağınızda asla bulundurmamanız gereken yiyecekler, uzmanların bile kabul edeceği yiyecekler.

Kurutulmuş meyve

Kurutulmuş meyveler, elinizde sağlıklı bir atıştırmalık bulundurmanın akıllıca bir yolu gibi görünebilir, çünkü bunlardan küçük bir kutuyu taşımak bütün bir meyve salatasından çok daha kolaydır. Ama Amy Shapiro olarak MS, RD, CDN ve Eat This, That That Değil! tıp uzman kurulu bir keresinde, "meyveyi kuruttuğunuzda, suyu çıkarır ve böylece daha konsantre hale getirirsiniz. Böylece bir erik erik olur ve beş erik yiyip beş erik yiyip büyük bir şeker vuruşu elde etmekten daha hızlı beş erik yiyebilirsiniz. . Hayır, teşekkürler! Ayrıca pek çok kuru meyve, ekşiliği gidermek için meyve suyu veya şekerle tatlandırılır."

Az yağlı atıştırmalıklar

Bu zekice ifadeye kanmayın! Az yağlı yiyecekler basitçe hareketsizdir. Az yağlı olarak etiketlenen birçok ürün, eklenmiş şekerler, bitkisel yağlar ve yapay koruyucular gibi çok işlenmiş oldukları için sağlıksız bileşenlerle doldurulur. Bunlar, besin değeri çok az olan ve tam yağlı versiyonların kıvamını ve hatta lezzetini taklit etmeye çalışan bileşenlerdir. Az yağlı bir taklitçi yerine arada bir gerçek bir kurabiye yemekten daha iyisin!

Aromalı yoğurt

Aromalı yoğurtlarla ilgili sorun mu var? Bir kutu soda kadar şekerleri olabilir, özellikle de altta meyve ile gelen seçenekler söz konusu olduğunda… Daha fazla şeker içinde yüzüyorlar! Bu, sabaha zinde başlamanın veya gün ortası atıştırmalıklarının tadını çıkarmanın ideal bir yolu değildir. Bunun yerine, sade yoğurt satın almak ve ona sadece taze meyve ve biraz fındık eklemek en iyisidir.

Tahıl karışımından oluşan tatlı

Kayıtlı diyetisyen Jillian Kubala, MS, RD önceki bir makalede "Bazı granolalar aslında işlenmiş tahıllardan daha fazla şeker ve kalori içerebilir. Porsiyon başına 6 gramdan fazla şeker içeren granolalardan ve yapay tatlandırıcılar ve tatlandırıcılar kullanan markalardan kaçının" diyor.

Pirinç patlakları

Pirinç kekleri tamamen zararsız bir atıştırmalık gibi görünebilir, ancak beslenme açısından onlarla pek bir şey olmuyor. Önemli lif veya proteinleri yoktur ve yiyeceklere yanıt olarak kanınızın ne kadar hızlı yükseldiğini ölçen glisemik indeks (GI) açısından yüksek oldukları bilinir.

Paketlenmiş Yulaf Ezmesi

Biraz çelik kesilmiş yulaf ve taze meyve ile kendiniz yulaf ezmesi yapıyorsanız, sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı yolundasınız demektir. Anında paketlenmiş çeşitlerle ilgili sorun, uygun olmalarına rağmen, enerjinizi çalabilecek ve nihayetinde sizi daha hızlı acıktırabilecek ilave şekerlerle dolu olmalarıdır.

Hazır şişelenmiş smoothieler

Al ve git smoothies teoride harika görünüyor. Gün için meyvenizi almanın kolay ve lezzetli bir yolu, değil mi? Çok hızlı değil. Bir kez daha, şeker suçludur; ortalama smoothie'ler 30-60 gram arasında şeker içerir. Kendinizinkini yapmaktan ve tam olarak hangi malzemelerin içeri girdiğini kontrol etmekten çok daha iyisiniz!

Soda

Bu, şimdiye kadar hiç düşünmeden gelmeli, ancak gazlı içecekler ( diyet gazlı içecekler dahil ) asla diyetinizin düzenli bir parçası olmamalıdır. The dergisinde yapılan bir araştırmaya göre, vücudun sağlıklı glikoz ve insülin seviyelerini korumasını zorlaştıran astronomik olarak yüksek miktarda şeker ile soda içmenin kilo almaya (merhaba, yüksek fruktozlu mısır şurubu) yol açabileceği gerçeğine kadar. American Journal of Clinical Nutrition, gazlı şeyler hakkında gerçekten hiçbir şey yok.

Agave şurubu

Agave bazen sizin için şekere daha iyi bir alternatif olarak faturalandırılır, ancak aslında öyle değildir. Fruktozda yüksektir, bu da yüksek kolesterol ve göbek yağına neden olabilir. Marisa Moore, MBA, RDN, LD'nin bize söylediği gibi , "Evet, bir bitkiden geliyor, ancak besin değeri çok az veya hiç yok."

Mısır gevreği

Bu işlenmiş tahıllarla ilgili sorunun ne olduğunu muhtemelen tahmin edebilirsiniz. Evet, hepsi bu kadar şeker! Besin etiketlerine bir göz atarsanız, bu kahvaltılık yiyecek genellikle kalori, yağ ve karbonhidrat bakımından da yüksektir.

En iyi seçeneğiniz, güne şekerden kurtulmak yerine tok, enerjik ve odaklanmış kalmanıza yardımcı olan yumurta gibi bir proteinle başlamaktır.

Şarküteri Et

İşlenmiş gıdaların efsanesi yine ayaklandı! Şarküteri etler, genellikle korundukları veya nitratlarla kürlendiklerinden, bunun yerine saf et yerseniz elde edemeyeceğiniz sodyum ve kimyasallarla doludur. Ve nitratlar, belirli kanser türlerinin artan riskine bağlanmıştır.

Nutella

Evet, bu serpme fındıktan yapılıyor ama fındık görünümü sizi yanıltmasın. Nutella, fındık ezmeleri olabileceğinden sağlıklı görünüyor, ancak içerik listesi çoğunlukla şeker ve hurma yağı ile doldurulur ve bir porsiyon 21 gram şekerle doldurulur. Bunu rafta ve tost diliminizden uzakta bırakın!

Marketten alınan ketçap

Domateslerden yapılan bir çeşnin çok fazla katkı maddesi olmadan yeterince tatlı olacağını düşünebilirsiniz, ancak mağazadan satın alınan ketçap aslında şeker ve diğer yapay malzemelerle doludur. Normalde sadece domates, şeker, sirke ve baharatlarla yapılır. O burgerin üzerine biraz yüksek fruktozlu mısır şurubu sürmek istemezsin, değil mi?

Çörek, kek

Kekler de zararsız görünüyor, ancak temelde kekler kadar kötüler. Bazıları, bir ton tatlandırıcı içeren ortalama buzlu kekinizden bile daha yoğun kalorilidir! Tüm bu yüksek fruktozlu mısır şurubu sayesinde yüksek şekerin yanı sıra, birçok paketlenmiş kek aslında bel ve genel sağlığınız için sorun olan soya fasulyesi yağı ve bol miktarda katı yağ içerir.

Tuzlu kraker

Pretzeller, patates cipsine daha iyi bir alternatif olma ününe sahip olma eğilimindedir, ancak onlar da aynı derecede tuzludur. Ayrıca, simit de rafine karbonhidratlardan yapılır. Peki, ne yaparlar? Kan şekerinizin yükselmesine neden olurlar ve neredeyse hiç lif, protein veya sağlıklı yağ içermezler, yani bu atıştırmalık açlığınızı gidermek için hiçbir şey yapmıyor. Bunları da geç!